POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

HEIDI SummerVenture INDIA

HEIDI SummerVenture INDIA Ciocolată lapte cu mango, caju și cardamomgramaj: 80g; produsă în România.

ciocolata cu lapte si mango caju cardamom
Heidi scoate pe piață trei noi produse în ediție de vară și te trimit în excursii (e promoția SummerVenture 2014)! Fiecare produs are câte ceva ciudat sau unic în ele. Ba una e amăruie (50%), ba are smochine (mie nu-mi plac), ba e cu susan, ba are cardamom (am aflat după ce am gustat ce e asta). Mă așteptam să fie ceva pișcăcios și am fost sceptic tare când am ales-o. Dar într-un final mi-am luat INDIA și cred că am greșit puțin; mai bine îmi luam cu smochine!

Variantele noi sunt: CASABLANCA (cu tagerine - un fel de mandarine, smochine și migdale și e ciocolată albă și e cu fructe mărunțite - într-un final poate îi acord o șansă) - foto aici, INDIA (cu cele de mai sus) și THAILAND (ciocolată amăruie cu lytchi, grapefruit și susan - iarăși ciudățenii: susan și gust acru cu dulce + ciocolată amăruie... Din nou ne surprinde HEIDI; lytchi am mâncat de câteva ori, am băut și suc&nectar... excepționale fructe asiatice!) - foto aici.

Mereu ne-au surprins cei de la HEIDI, au făcut ciocolată cu chilli și alte minunății picante. Acum, tot niște chestii deocheate. Că tot e vorba de chestii deocheate, am mai văzut ceva ce nu încerc: alune CHIO cu wasabi (hrean japonez) în MEGA IMAGE. Încercați-le, dacă vreți!

Ce e cardamom? Aflați de aici și aici (n-are sens să copiez textul de acolo).

Despre ciocolata aceasta vă pot spune că e foarte subțire, puține pătrățele, dar lugi (tipic HEIDI) și au gravat HEIDI și sigla HEIDI pe alt pătrățel. E exact ciocolata cu lapte HEIDI pe care o știți și e puțin amăruie (30% cacao și 18% lapte). Ordinea măruntaielor în produs e următoarea: caju (10%), mango (2,5% - zaharoză, mango 40%) și cardamom (0,4%). Deși e puțin cardamom, eu zic că își face treaba și e de ajuns cât au pus! Cardamomul e și un condiment scump, de aceea nu au pus mult în ea! E al treilea cel mai scump condiment din lume după vanilie (locul doi) și Șofran (primul loc).

Despre ciocolată vă spun: sunt dezamăgit și nu-mi place prea mult! Caju n-am mâncat, dar asociez produsul cu arahidele. Mango am mâncat, dar era cam necopt și a avut un gust oribil: ceva de muguri de brad sau rășină! Toate combinate dau ciocolatei un gust unic, comestibil, dar nu e de mine! Cred că față de ciocolata cu chilli, e foarte bună asta! O pot mânca, dar nu îmi place! A doua oară nu îmi mai iau! E o ciocolată ce îți împrospătează profund gura, probabil mai mult de la cardamom. Poate fi asemănată ușor cu o ciorbă (de la amestecăturile băgate în ea și e și puțin exagerată comparația). Pe scurt: îți place lipton mojito? Reziști la ceva mai împrospător? Alege HEIDI SummerVenture INDIA!

Miros: foarte aromat, tămâios și te arde pe nări! E greu de descris (nu e chilli, dar e un miros ca și la busuioc - și acesta parcă te arde pe nări)
Gust: pe final de lămâiță combinată cu mentă, ceva busuioc (cred că nu asociez chiar bine) și un gust ca de condiment la care se adaugă gustul dat de mango (parcă puțin de rășină de brad - dar e gustul arhicunoscut de fruct de mango) apoi caju (nu știu cum e, dar cred că cele două dau gustul produsului). Tot la gust mai punctăm un amănunt: e puțin pișcăcios/piperat mai puțin... cam de ardei iute, dar nu așa de exagerat! Am un amic care o va adora, păcat că nu e pe lângă mine! Lui îi plac chestii de genul ăstă și mănâncă cu plăcere și chips-urile cu wasabi!
Culoare: se vede în poze
Ambalajul: îmi place! El m-a atras, dar întâi am citit ce conține știind că sigur trebuie să fie ceva cu semnul întrebării în ea! Ambalajul descrie clar ce conține ciocolata și e sugestiv!

Ciocolata nu e așa fină cum am fost obișnuit să văd la milka.

Concluzie: În final, o ciocolată cu un mix de mirodenii și tare minunată! E comestibilă, o pot mânca! O recomand doar celor ce sunt obișnuiți cu mirodenii din astea asiatice și nu numai! Nu e rea, dar mie nu-mi place! E reușită, dar nu e de mine!

Din partea mea, nota: 7-8 :( Alții poate îi vor da 10+... Vedeți și voi ce părere vă formați!
De unde? Auchan CITY (posibil și la Carrefour, Selgros, METRO, MEGA IMAGE, KAUFLAND)
Preț: 5,28 în 31 mai 2014

Recomandare pentru HEIDI: Faceți doar o ciocolată cu cremă sau cu fructe lytchi! Eu o să vă cumpăr vreo 10-15 bucăți!

caju, mango, cardamom
caju mango cardamom
caju mango cardamom
caju mango cardamom

Test realizat în: 01 iunie 2014

PS: O să mai scriu și de alte chestii în curând! Am vreo 35 de schițe... Însă sunt cam ocupat până în 15 iulie!

Un comentariu: Leave Your Comments

  1. http://www.ovidiumilitaru.ro/ciocolata-fistichie-heidi-summerventure/#comment-4755 Produsele de anul trecut!

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai ceva de spus, adaugă un comentariu!