POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Fructul pasiunii

Fructele pasiunii - stigmatele suferinței
maracuja romania
Pe scurt, despre fruct:
Fructul pasiunii sau denumit și maracuja ori passion fruit, este un fruct exotic ce crește în America de Sud, sudul Americii de Nord, India, Sri Lanka sau Oceania, dar și în Israel. Totodată, i se mai spune și „purple granadilla”, dar asta în Africa de Sud. Eu deja sunt destul de familiarizat cu gustul și e unul dintre fructele exotice bune și aduse aproape coapte. Am băut sucuri naturale din el, am mâncat înghețată și ciocolata cu passion fruit (fructul pasiunii). E un fruct din care poți face cam orice, însă ca și rodia (încă n-am mâncat; am băut suc), kiwanofructele de cactus ori guava, el este plin de semințe și are o pulpă gelatinoasă gălbuie. Am mai observat că, adesea, numele de maracujá este asociat cu fructul necopt. Ca și rude, are fructul grenadilla ce îl testez în câteva zile (l-am cumpărat și pe acela). Ce mai e de spus? Probabil că trebuie consumat când ai câte o pasiune... N-aș ști să vă răspund de ce se numește așa. Probabil, trebuie văzut dacă ajută și în viața de cuplu; încercați! Sper că nu vorbesc cu păcat, dar săpăturile arată faptul că, numele provine de la floarea ce poartă stigmatele suferinței (passion în franceză) lui Isus.
Cum îl aleg?
Când este copt, el este de o culoare cafenie, iar fructele coapte se pot recunoaște după o coajă zbârcită sau stafidiră. Dacă ați luat fructul pasiunii cu coaja netedă, lăsați-l 2-3 zile la temperatura camerei să se încrețească și să se îndulcească pe dinăuntru. Sub nicio formă să nu-l cumpărați verde!

Cum crește?
Exact ca vița de vie; așa arată planta! Mai corect spus, este fructul unui fel de liane din familia passiflorelor. Probabil vă gândiți să-l plantați în România, eu zic că e greu de realizat asta. Nu m-am informat asupra acestui fapt, dar bănuiesc că se plantează precum vița de vie; deci ar fi nevoie de un „fir”. Încă o problemă: clima și solul. În România nu e așa cald precum în țările exotice!
Cum să-l combin, cum îl mănânc, cum îl tai?
Am observat că merge combinat cu mango, zmeură sau mangostan. Cele mai comune sucuri sunt în combinația aceasta. Totodată, se pare că e foarte bun combinat cu rom! Se taie cu un cuțit foarte ascuți, are o coajă ce nu vrea a fi tăiată. Nu e lemn, dar e un pic dificil de tăiat fără un cuțit ce nu prea taie; se mănâncă cu lingurița sau combinat. Se consumă doar pulpa gelatinoasă cu semințele sale. Se pare că în sucuri se pune și din coajă; eu n-o consum și nu se recomandă consumarea cojii (e murdară, etc.).
Caracteristici:
Miros puțin de floare, e plăcut și nu foarte prezent; mirosul se aseamănă gustului, totodată e influențat și de substanțele cu care au fost date; miezul are un miros dulce acrișor și de puțin fruct verde.
Gust: foarte dulce, spre surprinderea mea și față de sucurile consumate. Are și un asemănător gust de piersici, dar e destul de dulce. Gustul e caracteristic, mai bun ca sucul! Totodată este și acrișor. Mai are și ceva gust dat de o substanță făinoasă din fruct. Părerea mea: 75% dulce, 25% acru. Mai are o asemănare mai corectă: gustul zmeurei.
Culoare: coaja maronie spre mov, miezul e sămânțos, semințe negre învelite într-o gelatină galbenă.
Aspect: inițial doar una mai stafidită, sunt foarte ușoare și par tari la palpare. Actualmente, doar un fruct a rămas nestafidit. Ca asemănare la aspectul interior: granadillakiwanoguavafructele de cactus.
Sponsored ADS:



ConcluzieFac o adevărată pasiune pentru el! E deosebit de bun când e copt! Îmi place deoarece m-am obișnuit cu gusturile dat de sucurile natural MAAZA și Rubicon ce au același gust ca și fructul, dar fructul mi s-a părut mai dulce.Sucul e puțin mai diluat. Are și multe beneficii, nu mi le asum deoarece nu-s medic și nici Dr. Mencinicopschi. Ce e clar, are destulă vitamina C! Și mai am o recomandare: să căutați fructele mai mari; acelea au mai mult miez, dar se pare că sunt puțin mai acre.
Nota: 10++ Nu știu dacă prezintă restricții; cred că se poate consuma de către oricine.
De unde cumpăr?
1. Carrefour hypermarket (eu); cora, Kaufland, Selgros, METRO, MEGA IMAGE, LIDL, XXL Mega Discount (chiar l-am mai văzut de la Alfredo Fresh, la vreo 5 lei cutia acum vreo 3 luni, nu mi-am luat - erau coapte)
2. Importatori/Distribuitori: ALFREDO; MICROFRUITS SRL (vând la caserolă, o caserolă)
Preț (la reducere): 5,99 lei/caserolă în 11 august 2014

Țara de origine: Columbia

Poze :

maracuja romania
maracuja romania
maracuja romania
maracuja romania
maracuja romania fruct
maracuja romania
maracuja romania
Test realizat în 19 august 2014






  • Un LIKE pe facebook: Facebook