POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Sigurec la Brașov! Reciclează inteligent cu ei și câștigă bani

Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Poate în premieră pe internet, vă dau o veste bună! Văd că până acum nimeni nu a scris despre asta! Poate (doar poate!!!) și din cauza mea (au venit la Brașov în 2014)... Eu am tot întrebat de ele (automate) și iată că au venit într-un final la Brașov! Ideea în sine este foarte bună și au adoptat-o multe țări străine (Germania, S.U.A., etc), dar la noi se plătește mult mai prost ca în alte țări! Totodată, acolo ți se percep taxe pentru fiecare produs cumpărat! Astfel, vrei nu vrei, reciclezi ca să-ți recuperezi banii opriți ca și garanție la case! Totodată, se dau amenzi mari dacă le arunci (deșeurile) pe drumuri!
Despre ce e vorba?
Sigurec este o companie ce reciclează și mai sunt și niște ONG-uri (ce sunt derivatele Sigurec-ului). Materialele sunt luat din aparate și duse în Buzău, la reciclat. În țară, sistemul este prezent în mai multe centre comerciale și în diverse primării. Prima dată, am văzut în Constanța un automat de acest gen (doar pentru PET-uri și doze de aluminiu), la Auchan - Maritimo). Ulterior s-a tot răspândit acest sistem în București, cora Bratianu (Constanța) ș.a. Printre magazinele ce participă la program se numără: MEGA IMAGE, Auchan, Carrefour, cora. Ce mă deranjează? Nu toate au același tip de automat! Unele acceptă doar pet-uri și doze de aluminiu, altele și sticle, altele mult mai multe! Altceva: nu e același preț peste tot! De exemplu, în Auchan - Maritimo un PET valorează 0,06 bani, iar o doză 0,04 bani! La cora 0,03 bani doza și 0,05 sau 0,04 lei doza! Nu știu de ce diferă prețul, că văd că ar fi tot aceeași firmă.


La Brașov, se pot recicla destul de multe! Nu se oferă bani (nici în celelalte părți), ci cupoane valabile în hypermarket-ul Carrefour Brașov, doar în ziua respectivă! Ce se poate recicla la cele din Carrefour? Cam orice, însă nu primiți bonuri pe orice! Doar ce scrie pe panouri și au prețuri... Cu alte cuvinte, doar deșeurile ce au afișate o anumită sumă vor putea fi valorificate. Sumele sunt mici, dar pe anumite aparate poți lua ceva... Și la 100 lei la un frigider. Vedeți în pozele de mai jos, cu ce mai exact se va putea recicla și bonifica.
Ce mai e bine de știut?
Tot ce e la kilogram se va putea bonifica doar dacă are minim 1 kilogram. PET-urile, sticlele, și dozele sunt/bucată! Ce facem cu sumele? Le donăm la Hospice Casa Speranței (ei vor putea face cumpărături pentru cei ce-i au în grijă) sau cumpărăm orice din Carrefour Brașov cu ele! La PET-uri și doze de aluminiu e necesar să aibă eticheta cu codul de bare sau ambalajul să aibă cod de bare. În Constanța, n-am reușit să reciclez PET-urile de 5 Litri; erau ptea mari și nu încăpeau. La sticle, nu știu! Dânșii de la Carrefour-Sigurec (încă nu aveau instrucțiunile), spuneau că nu trebuie să aibă cod de bare! În Constanța, și la cora și la Auchan, trebuia! Deci tind să cred că și aici e la fel! Totodată, mai trebuie ca materialele să fie curate (cât de cât), întregi (la doze, pet-uri, etc. nu trebuiesc strivite, aparatul le va refuza!) și să li se desfacă dopul (la Auchan scria asta, la cora nu). Iarăși important: programul. Este de la 09:00 la 21:00 (12 ore pe zi).
Câte bonuri putem folosi?
Cred că un număr nelimitat! Eu am fost în Constanța, în hypermarket și pe un bon de casă am folosit trei astfel de cupoane (un exemplu). Deci, nu cred că au o limită! Singura limitare ar fi ziua!

În mare, cam asta e toată noutatea! Eu sunt încântat, iar aparatul va fi inaugurat miercuri, 17 septembrie ora 11:00! Haideți la reciclat!
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov tarif
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov
Reciclatorul Inteligent Carrefour Brasov tarife
Compania nu se oprește aici și mai deschide zilele acestea, încă două astfel de sisteme în două orașe!!!


Îți place articolul? 
Articol scris în 16.09.2014