POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

VITA MALT PRISTINE PINNEAPPLE

VITA MALT PRISTINE PINNEAPPLE - Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas

Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Pe scurt:
Despre această băutură cu malț am mai vorbit și aici (acolo fiind vorba de una cu căpșuni). Nu o să reiau ce am spus și o să trec direct la caracterizare.
Caracteristici:
Miros: Puternic și realist de ananas. Aroma de malț nu prea se distinge prin miros.
Gust: puțin grețos; gust de ananas și aromă de malț. Are aroma în următoarea proporție: 50% ananas, 40% aromă de bere care e mai mult malț din orz și 10% gust clasic de bere (poate și un pic de aromă de borhot de la bere). Gustul e cu mult mai dulce fată de o bere clasică și balonează (puțin) această băutură cum o face și o bere clasică. Aici parcă gustul de pâine nu prea mai există, dar se simte clar că are un gust de cereale. După părerea mea, combinația de ingrediente și cu aromele adăugate, fac un produs reușit.
Culoare: ca cea de la vinul alb
Cantitate: 330 ml
Carbogazos: Da, dar nu exagerat. Face și ceva spumă băutura.
Ambalaj: sticlă nereturnabilă, dar reciclabilă la Sigurec.

Poze :

Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Băutură răcoritoare non-alcoolică pe bază de malț cu aromă de ananas
Concluzie:
Ca și persoană ce nu agreează berea, băutura aceasta mi se pare foarte bună și un înlocuitor excelent al unei beri clasice. Mi se pare mai bună și ca cealaltă încercare cu produsul ce avea aromă de căpșuni. Este exact ce conține pe etichetă, iar chimicale are în dreptul acidului citric și poate ceva pe la arome (nu scrie exact de care). Altfel, ar mai fi recomandat s-o răciți înainte de a o consuma (am observat că are un gust mai bun). Probleme gastrice n-am avut după consumarea produsului anterior; nu cred că va creea diaree (acum depinde și de ce veți mai consuma după această băutură sau ce ați consumat înainte).
Nota10; eu o recomand. Alegerea vă aparține!

De unde am cumpărat VITA MALT PRISTINE PINNEAPPLE?
1. Auchan hypermarket și Auchan CITY
Preț: 0,85 lei în septembrie 2014
Produs în: Danemarca de Royal Unlbrew
Site producător: http://www.vitamalt.com

Îți place articolul? 
Test realizat în: 11 octombrie 2014

Pitahaya, dragon fruit, fructul dragonului sau pitaya

Dragon fruit - un alt fruct de cactus

Pe scurt:
La un moment dat v-am mai povestit de acest fruct pe blog, aici. Atunci nu aveam aparatul foto la mine și am mâncat fructul fără să vă dau foarte multe detalii. Fructul crește tot într-un cactus (rodul cactusului pitahaya) ca și fructul de cactus prezentat aici. Cactusul pitahaya înflorește noaptea și are flori foarte mari. Polenizarea este asigurată prin creaturi nocturne precum liliecii sau moliile. Pitahaya este cultivat în special în Vietnam și Thailanda unde climatul este adecvat necesităților acestui fruct (o altă zonă importantă a cultivării lui: Hawaii). Acest cactus are mult mai puțini țepi, iar acest fruct nu înțeapă. Are foarte multe semințe ce nu se digeră (mi-am luat 3 bucăți știind că e bun și am mâncat vreo două până acum; am eliminat semințele întregi) și mai e în vreo 4 varietăți în zona Hawaii (cu miez roșu, coajă mov cu miez mov, galben cu miez galben și galben cu miez alb). În România am găsit doar fructul roz cu miez alb. Diferențe de gust între varietăți? Nu știu dacă sunt... Altfel, mai observ că e un fruct sezonier, dar care se găsește cam tot timpul anului în hypermarket-urile din România și nu se mai coace după ce e cules (dacă se păstrează, se înnegrește, mucegăiește și se strică).
Cum se poate folosi, cum se mănâncă, cum se taie?
Fructul fiind destul de zemos (zeama e de culoare alb-incolor), Pitahaya poate fi transformat în sucuri răcoritoare. De asemenea, un sirop realizat din fruct este utilizat la colorarea diverselor feluri de bomboane sau prăjituri. Poate fi consumat și ca atare. Se taie foarte ușor cu un cuțit pe mijloc (ca la kiwi) sau pe lung, pe direcția codiței. Se poate mânca direct din fruct cu o lingură/linguriță, se poate scobi cu aceasta și scoate fructul în ceva sau odată tăiat în jumătate, se crestează puțin coaja și apoi se trage cu unghia de ea urmând ca miezul să se desprindă foarte ușor (în cazul în care fructul e copt). Se mai poate face bucățele cu cuțitul și folosi cum vă doriți voi. Puteți încerca să faceți și o dulceață din el; ar putea fi bună pitahaya!
Caracteristici:
Miros: Nu prea grozav. E un miros ca de ceva crud sau cam ca de iarbă, poate chiar și de petrol ori gaze de la benzinărie (interiorul are mirosul acesta). În exterior, coaja nu are niciun miros!
Gust: semințele cam au gustul celor de bostan. Gustul miezului e dulce, fad și asemănător și cu pepenele roșu. Din kiwi are ceva din gustul semințelor, dar odată sparte semințele... Duc spre gustul de semințe de bostan. Nu se diferă foarte tare de gustul celuilalt tip de fruct de cactus. Prima experiență cu el a fost mai plăcută. Depinde de noroc. Avea un gust mai parfumat celălalt fruct. Se poate încerca a se pune niște zahăr pe el și apoi probabil va deveni mult mai bun la gust.
Culoare: roșu-roz coaja cu niște frunzulițe verzi ce mi s-au uscat mie. Miezul este alb cu semințe negre. Fructul copt e de un roz aprins, iar frunzulițele sunt galbene cu foarte puțină culoare verde în vârf și e puțin moale la atingere. Se alege cam ca un kiwi când e vorba de duritate.
Aspect: interiorul arată ca și cum ar fi o cremă albă cu biscuiți oreo. Semințele seamănă mult cu cele de la kiwi. E cam cel mai frumos fruct de pe piață, aș putea spune!
Greutate: un fruct nu are mai mult de 300 grame și cel mult 0,50 kg. Uneori sunt și fructe ce cântăresc 1 KG.
Interdicții: nu știu dacă sunt față de anumite persoane. Se interzice doar consumarea cojii și se recomandă un consum cu moderație (nu știu ce efecte poate avea dacă mănânci mai mult de un fruct și nu vreau să mă acuzați că v-am îndrumat să mâncați și vi s-a făcut rău). Va mai fi greu să te acomodezi și cu aspectul acestuia și te vei strâmba un pic când îl bagi în gură din cauza faptului că te gândești la diverse treburi... Cum să mănânc din cactuși, cum să bag în gură chestia aia albă ș.a. Nici eu nu m-am obișnuit și-l mănânc greu din cauza gândurilor).

Poze :

Concluzie:
Un fruct cu destul de mult miez și ai ce mânca din el. Necesită multă mestecare pentru ca semințele să se poată digera mai bine. Recomand ca fructul să fie de o culoare a cojii mult mai roșiatică și să nu aibă frunzele uscate. Eu am nimerit niște fructe nu prea grozave la gust, deși părea coapte și chiar începea să se strice. Celălalt mâncat era mai bun și avea un gust combinat între pară și pepene galben și roșu cu un strop de kiwi.
Nota: 8, dar dacă aveți noroc... Fructul va fi de nota: 10 (la gust).

De unde cumpăr pitahaya/dragon fruit/fructul dragonului/pitaya și ce preț are?
1.  Selgros; preț: 24 lei bucata
2. METRO, tot vreo 20 lei bucata
3. Carrefour; vreo 15 lei bucata - 3-5 lei când e la reduceri.
4. SU MARKET Afumați
Extra info: fragrantica.ro
Am mai vorbit de fructul acesta aici (e și un clip video în limba română)
Țara de origine: Necunoscută (n-am putut să mă uit prea bine de unde e)

Îți place articolul? 
Test realizat în: 08 noiembrie 2014