POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

GOLD KIWI AURIU


Îți place articolul? 
Test realizat în: 06 decembrie 2014

GOLD Kiwi - Kiwi auriu

Pe scurt:
Kiwi este un fruct cu miezul verde, dulce-acrișor. Ei bine, această definiție nu mai este valabilă! De ce? Pentru că kiwi-ul are mai multe soiuri ce au ajuns și prin România. Există kiwi roșu, minikiwi, kiwi auriu și alte soiuri. Astăzi vă voi vorbi despre kiwi-ul auriu.
Cum se alege și păstrează?
Condițiile sunt identice cu cele ale unui kiwi clasic. Atâta că acesta e ceva mai tare și mai micuț în diametru. Eu l-am găsit doar la caserolă, deci nu prea am avut ce alege!
Cum se recunoaște gold kiwi auriu?
El este de o culoare mai închisă, mai spre negru și nu are peri. Dacă nu te uiți atent, ai zice că e un cartof. Interiorul zice că variază de la verde deschis până la galben intens.
Cum se mănâncă și cum se taie kiwi auriu?
Nu diferă modul de consum în comparație cu kiwi-ul verde. Se taie pe mijloc și se consumă cu lingurița sau cum doriți voi. Coaja nu e comestibilă!





Caracteristici:
Miros: de kiwi normal
Gust: mult mai dulceag și lipsit (dar nu complet) de acea acreală care-ți inflama limba. E un gust combinat între măr și kiwi normal. Are gust de măr cam 30% și 10% altceva dulce și 60% gust de kiwi normal
Culoare: variază de la verde mult mai deschis la auriu. Fructele care în exterior sunt mai închise la culoare sunt mai aurii (așa am observat).
Aspect: sunt micuțe, fără puf și cu coaja subțire (așa observ).
Gramaj: ±500 grame o caserolă
Clasa: II
Calibru: 8 (65/72 grame)
Poze :
kiwi gold
cum arata kiwi gold
cum se mănâncă kiwi gold
Concluzie:
E un fruct mult mai dulce și mai bun. Dacă s-ar găsi mereu pe piață, l-aș înlocui pe cel cu miezul verde. Parcă nu e chiar așa de zemos ca celălalt, zeama având o culoare gălbuie. Am observat că dacă e mai închis la culoare în exterior și un picuț mai moale, e galben și mai dulce. Sper să am dreptate. Oricum, e mult mai dulce comparat cu cel verde și-mi place mai mult! Recomand și aș fi recomandat și sucul de kiwi auriu dacă s-ar mai găsi de la OKF; i-am făcut o recenzie aici!
Nota: 10

De unde cumpăr (gold) kiwi auriu?
1. Doar din Kaufland și cam doar la sărbătorile de iarnă
Preț: 7,49 lei/500 grame caserolă în 27 noiembrie 2014 la Brașov
Țara de proveniență: Italia
Importator: OZR FRUIT SRL Târgu Mureș importate de la kiwita Italia
Site: http://www.tfc-holland.nl/en/catalog/1/24/plantain
Distribuite prin: rețelele Kaufland (din toată țara posibil).