POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

[FOTO GALERIE] Coresi - inaugurare VIP - Auchan CORESI, cinematograf, PREȚURI, Filme

[FOTO GALERIE 350 fotografii] Coresi Shopping Resort Brașov - inaugurare VIP 26 martie 2015

Mai jos puteți vedea o galerie foto de 350 poze realizată de mine (specificați sursa fotografiilor dacă le preluați; respectați-mi munca! Mulțumesc anticipat) la inaugurarea VIP de joi 26 martie 2015. Sunt poze din întreg mall-ul cu cam toate brand-urile prezente, imagini din cinematograf (Cinema One Brașov), prețuri și ce filme au rulat în această săptămână și imagini din întreg imensul hypermarket Auchan Coresi Brașov. Deschiderea a fost Vineri 27 martie 2015 ora 10, eveniment la care n-am mai participat. Oricum, a fost un real succes mall-ul în primele 3 zile când s-au înregistrat peste 200000 vizitatori și vânzări de 1 milion de Euro. Mie-mi place cum arată, nu e chiar perfect, dar e un loc în care găsești de toate pentru toate gusturile și buzunarele. Când ajungi acolo parcă te-ai teleportat vreo 10 ani în viitor; eu așa am impresia și când plec parcă revin în trecut vreo 10 ani. Pentru brașoveni, e ceva bun, reușit și îndeajuns. E mare cât să încapă tot Brașovul. Dacă vii în Brașov, Recomand să faci o vizită acestui mall. 

...și mai jos fotografiile de la evenimentul VIP, de joi 26 martie 2015 (deschiderea a fost vineri 27 martie):


FOTO GALERIE Coresi Brașov - Actualizată; varianta completă!...
Posted by manChi TV on 27 Martie 2015


Ce am găsit la coresi shopping resort?
Un mall imens ce se întinde pe 24 ha; adică aproape un sfert de kilometru, un radio Coresi și 130 magazine (aproape toate deschise și finalizate). Eu unul la un moment dat am amețit umblând prin el. Au de toate pentru toate buzunarele. E poate prea mare pentru Brașov, dar e bine venit. Cum poate am mai spus-o, poate concura cu mall-urile din București (AFI Palace), dar și cu Maritimo.
Ce mai au la coresi... o parcare cu 2100 locuri, parcarea e în aer liber și e gratuită, o fântână, bănci pe care poți să te relaxezi, un spațiu unde vei putea face sport, un teren de baschet și handbal (mi s-a părut totuși cam micuț) care e în aer liber pe asfalt, mese de șah tot în aer liber și lângă mall, un spațiu acoperit, dar în aer liber cu mese și scaune unde poți fuma și consuma ceva (vezi în pozele de mai sus). Zona asta e încă în curs de dezvoltare; mesele de tenis sunt gata, dar și cea de șah ori terenul de baschet. Din câte îmi amintesc, spațiul de făcut sport încă era în lucru. Am mai văzut și o pază destul de numeroasă, deci te simți în siguranță acolo și în permanență o mașină de pompieri.
Ce mai e de știut? Dacă te pierzi, au un monitor interactiv cu touch screen pe care poți vedea tot ce oferă mall-ul, un punct de info cu hartă (adică panouri; vezi și-n poze asta), Zilnic se organizează evenimente pe scena din centrul mall-ului. Mai au un sistem de numărare a clienților care intră și ies din magazine; practic ei oferă cifre statistice aproape exacte cu privire la numărul de vizitatori pe care-l au într-o zi ori perioadă. Am mai văzut un sistem din acesta în UK la TV pe un canal DIGI. E foarte util mai ales și la Auchan ca să știe când să deschidă mai multe case (50 sunt la număr) și când nu. Să nu uit ceva important: free wi-fi! Sunt două hotspot-uri: unul în coresi care în ziua deschiderii (vineri 27 martie nu mergea deloc-viteza era 0 kbps) și unul în Auchan oferit de orange, dar trebuie să vă autentificați mai întâi -când vă conectați, completați un formular; nu sunt costuri, nu e nimic de speriat, iar nr. de telefon poate fi oricare- și care funcționa foarte bine vineri (așa cere legea mai nou la free wi-fi; să completezi un formular ca acela). Am stat conectat la el vreo 4 ore, deci nici limită de timp n-are. Mai au 4 intrări, una prin partea Starbucks (se deschide la finele lui aprilie 2015; poate anunț data exactă), una prin dreptul cinematografului, una pe la „piața cu copaci” (centrul mall-ului), una puțin mai încolo pe lângă Vanilla și una în dreptul Auchan-ului, în partea din spate a parcării. Tot acolo e și o stație RATBv pentru liniile de dus-întors alte mașinilor 2 și 9. Acestea mai opresc și-n stația de la Cinema One, tot din parcare, dar când vin de la Rulmentul. Altfel, mai sunt și alte intrări pe niște uși; cam din 20 în 20 metri.
Ce nu au la coresi?
O firmă cum e la Unirea shopping center în care poți juca biliard, popice, etc. Dar au spații de distracție în aer liber gratuite... Din câte știu, Vanilla se ocupă cu așa ceva, e și aici Vanilla, dar e cafenea. Nu sunt bancomate și bănci! Defapt e doar un bancomat ING cam nefuncțional deocamdată (zilele trecute nu mergea). Nu au transport gratuit (în alte orașe, Auchan oferă microbuze gratuit; erau bune și aici, dar asta ar presupune și o creștere generală a prețurilor, aducerea de clienți care nu ți-ar făcea plăcere să-i vezi pe acolo și să-i mai vezi pe alții cerșind) și nu au etaj (doar cinematograful e la etaj)
Ce am găsit la Auchan Coresi?
Un Auchan care mi s-a părut cel mai mare din țară și care se poate compara la mărime și la spațiul dintre rafturi cu cora Pantelimon. Îmi place și Auchan-ul mult, e diferit de cel CITY și cam știam la ce să mă aștept că am mai văzut alte magazine Auchan în țară (Militari, Titan. Vitan, Palace Cotroceni, Maritimo Constanța). E posibil să devină acum principalul magazin de unde-mi voi face cumpărăturile, dar îl strică într-un fel amplasamentul; față de unde stau, durează cam mult să ajung. Dar și așa stau cam mult pe acasă, deci mai facem mișcare cu autobuzul. Mă așteptam să găsesc mai multe produse unice, interesant cum am nimerit prin București, dar n-a fost să fie. Totuși, am găsit câte ceva și am mai mai tras în pozele de mai sus: apă de flori de trandafir, suc de flori (de trandafir), fulgi de salam, fulgi de cașcaval (defapt sunt pufuleți cu cașcaval), rondele de ceapă - marca Chio Ungaria, niște fulgi în ciocolată de la Nestle Germania, o ciocolată (Break) din Grecia și niște napolitane vieneze tot de acolo și Coca-Cola vanilla la 2L din Cehia. Mai erau câteva produse de import bune, o să mai scriu și cu altă ocazie despre ele (sau vreun video că-mi propun să trec pe video). Au două culoare cu produse de import grupate pe țări (vedeți și-n pozele de mai sus asta); deci trebuie să urmărim mereu și acele raioane că mereu vom găsi surprize. Altfel, am fost dezamăgit de raionul de la ciocolată. Doar un fel de ciocolată Boci, nu am văzut sortimente noi schogetten și nici Ritter Sport. Altfel, e ok magazinul. Au adus și fructe exotice despre care am mai scris pe blog, au acele gogoși și croissante ca-n București cu vanilie; foarte bune. Aici găsiți și multe electronice; au și marcă proprie cu spațiu dedicat -Qlive- și mai au un spațiu mare plin cu detergenți, un culoar lung cu ape minerale, dar și ceva haine. Ce să vă mai zic... Merită vizitat, sunt prețuri bune, dar nu la tot. Oricum, vor avea tot felul de târguri și sigur vor mai aduce produse de care sunt interesat și poate și voi; poate mai fac vreun târg cu produse americane ca anul trecut... Vom vedea.
De ce să mergi la coresi?
Pentru că zilnic sunt evenimente organizate pe scena „Piața cu copaci”, pentru că sunt magazine de brand unice în România, pentru că există și un cinematograf, pentru că poți juca tenis de masă în aer liber gratuit, pentru că poți servi masa la prețuri mici și mari, pentru că după o masă servită acolo, poți juca fusball (fotbal de masă), pentru că aici îți poți da întâlnire și îți poți face o nouă prietenă (sau poate prima prietenă sau viitoarea nevastă ori cere de soție chiar la coresi -fie pe scenă, fie în alt loc din mall).
Ce găsești mai exact la coresi?
Produse alimentare
o   Auchan hypermarket
o   Vinexpert
Branduri de Modă
o    Bershka
o    Bigotti
o    C.A.T.O.
o    Effect
o    Etic
o    Genius
o    H&M
o    ICE
o    Kenvelo
o    LC Waikiki
o    Lee Cooper
o    Massimo Dutti
o    Maya Fashion
o    Mohito
o    New Yorker
o    Orsay
o    Piazza Italia
o    Pull&Bear
o    Sinsay
o    Springfield
o    Steilmann
o    Stradivarius
o    Terranova
o    Time Out
o    Tom Tailor
o    Zara
Produse pentru copii:
o    iDO
o    Noriel (jucării în special)
o    Sergent Major (în general haine pentru copii)
Articole Sport (mai mult îmbrăcăminte și ceva încălțăminte):
o    Decimas
o    Nike
Încălţăminte:
o    All Shoes
o    Benvenuti
o    CCC
o    Deichmann
o    Ecco
o    Office Shoes
o    Raxela Shoes
Lenjerie:
o    Gatta
o    Oysho
o    Penti
o    Za-Za
Cosmetice şi parfumuri:
o    dm
o    Douglas
o    Makeover Paris
o    Pro Beauty Boutique
o    Profihair Shop
o    Sephora
o    Yves Rocher
Bijuterii și accesorii:
o    Biju
o    Bijuteria Teilor
o    Mirano
o    Optiblu
o    Optiplaza
o    Sevda
o    Splend’or
o    Swarovski
o    Xeladior
Decoraţiuni:
o    English Home
o    Nob
o    ila Casa
Electronice, comunicații şi IT:
o    Flanco
o    iStyle
o    Morephone GSM – PHONE HOUSE
o    Orange
o    RDS&RCS (DIGI punct)
o    Telekom (IQ Box)
o    Vodafone
Cultură, timp liber, cadouri, PetShop:
o    Animax (petshop)
o    Book City (cărți)
o    Inmedio (ziare și bilete de autobuz)
o    Florăria Magnolia
o    TUI Travel (agenție de turism)
Servicii:
o    Sensiblu (farmacie)
o    Total Wash (curățătorie)
o    Trodat (ștampile în general)
o    Tzaka Packa - loc de joacă pentru copii; al doilea
Restaurante:
o    Belvedere
o    Crouton
o    Dodo Pizza
o    KFC
o    Mesopotamia
o    Pizza Hut
o    Sergiana
o    Spartan Restaurant
o    Subway
Cafenele:
o    Come Back
o    Filicori Zecchini
o    Salbris Coissants
o    Starbucks
o    Tucano Café
o    Vanilla Coffee
Cinematografe:
o    Cinema ONE (8 săli de cinematograf)
Ce va mai fi la coresi?
Întâi vor face o aplicație, apoi din câte am înțeles, se vor planta și copaci, s-ar putea să facă și un patinoar (în macheta construcției sunt prevăzute), se va mai amenaja zona de parcare pentru relaxare, se va construi o zonă rezidențială și se va mai extinde mall-ul care va cuprinde tot așa câteva cafenele și magazine de bricolaj. Va mai avea și o benzinărie cu cel mai ieftin carburant din oraș.
La cum arată, cred că aici se va organiza de acum încolo Revelionul din Piața Sfatului și poate revine Cerbul de Aur în parcarea coresi.
Ce impresie mi-a lăsat?
De mall reușit, amplasat într-o zonă frumoasă a orașului, necunoscută de multă lume și apropiată de gara Brașov. Când ajungi acolo ai impresia că ai fost teleportat vreo 10 ani în viitor. Desigur, trebuie să fim realiști și să spunem că e o porcărie dacă-l comparăm cu alte mall-uri din SUA pe câteva nivele sau din Dubai, dar nu e cazul! Pentru Brașov și pentru România e un mall în adevăratul sens al cuvântului, e un mall reușit și mie-mi place! O să merg des pe acolo. Ce-mi mai place? Că au adus magazinul CCC de pantofi care deși au și marfă din China, e foarte bună, rezistentă. Până aă apară la Brașov, am fost în AFI Palace la ei și mi-am luat niște pantofi sport făcuți în China (walky) în care nu intră pic de apă și care încă nu s-au rupt (în am de 3 luni și i-am purtat prin tot felul de temperaturi și condiții meteo; alții de la VEER de exemplu acum erau desfăcuți).
Concluzie:
Un mall reușit la care merită să mergi, ca aspect îmi place. Păcat că e doar pe un nivel, dar e foarte lung. Dacă vrei să vizitezi toate magazinele, cred că ai nevoie de vreo 2 zile să stai în el. Cu toate criticile făcute de lume, eu zic că Brașovului îi trebuia așa ceva; îi lipsea. E păcat și de uzina Tractorul, dar... și mall-ul e bun. Sperăm să mai crească și puterea de cumpărare pentru ca acest mall (care a înregistrat weekend-ul trecut peste 200000 vizitatori și vânzări de 1 milion euro) să nu dea faliment; brașovenii nu au așa de mulți bani ca și cei di București, dar să nu uităm că mall-ul se adresează cam întregii Transilvanii.
Eu o să revin des pe acolo și Brașovul avea nevoie de așa ceva. Sunt satisfăcut și mulțumit de ce am văzut. Nota pe care o acord întregului spațiu comercial e 10 și astfel îi felicit pe cei care au realizat acest proiect ce se află doar în faza 1 de realizare.

Ce evenimente sunt în preajma Paștelui 2015 la coresi?
Vineri, 3 aprilie
18:00 - 19:00 Spectacolul de dans plin de energie și culoare al Clubului de Dans Sportiv Brașov La Passion
19:00 - 20:00 Spectacol cu artiștii Liceului de Muzică “Tudor Ciortea” Brașov

Sâmbătă, 4 aprilie
11:00 - 13:00 Iepurașul vine la Coresi!
12:00 - 13:00 Împreună dăm culoare Paștelui - atelier de creație
14:00 - 18:00 Extragerea celor 400 de câștigători de la Tombola Coresi
19:00 - 20:00 Concertul plin de culoare și energie de sâmbătă seara - trupa Carreau Noir și Andreea Demeny
20:00 - 20:30 Spectacolul de lumini și lasere Coresi - Dăm culoare Pieței cu Copaci!

Duminică, 5 aprilie
10:00 - 13:00 Sărbătorim împreună Floriile la Coresi!
12:00 - 13:30 Împreuna dăm culoare Paștelului - atelier de creație
12:00 - 13:30 Culorile Paștelui - atelier de creație “Firul Întors”
13:00 - 14:00 Spectacolul de teatru de păpuși “Cei trei purceluși”, Teatrul Strada
18:00 - 18:45 Spectacol de muzică și dans - familia Scrimtim, Alexandra Băncilă și Daria Rotaru
19:00 - 20:00 Spectacol de dans plin de energie și culoare - Fan Dance Club

Luni, 6 aprilie
12:00 - 14:00 Împreuna dăm culoare Paștelui - atelier de creație Școala Jules Verne
17:00 - 18:00 Altfel de știință pentru copii - Școala Altfel
18:30 - 19:30 Seara Copiilor la Coresi

Marți, 7 aprilie
12:00 - 14:00 Împreuna dăm culoare Paștelui. Atelier de creație Școala Jules Verne
18:30 - 20:30 Ziua Mondială a Sănătății la Coresi

Miercuri, 8 aprilie
17:00 - 18:30 Ziua Internațională a Rromilor - Fanfara Academiei Militare
18:30 - 19:30 Spectacol de dans

Joi, 9 aprilie
19:00 - 20:00 Sport și bucurie pentru o viață sănătoasa - Zumba

Vineri, 10 aprilie
16:30 - 20:30 Iepurașul vine la Coresi!
18:00 - 18:30 Corul Ambasadorii Branului
18:30 - 19:00 Spectacol de dans - Trupa Alegria
18:30 - 20:00 Sărbătorim arta prin culoare - demonstrație încondeiere ouă cu participare

Sâmbătă, 11 aprilie
11:00 - 12:30 Festivalul Traditiilor la Coresi - pictură pe mătase, motive tradiționale românești, șezătoare urbană
11:00 - 13:00 Iepurașul vine la Coresi!
15:00 - 17:00 Iepurașul vine la Coresi!

Alte articole asemănătoare aici (afli cu ce ajungi la Coresi) și aici (imagini de duminică 20 martie 2015; nu se deschisese).

Între timp, s-a mai deschis și Sergent Major, azi 04 martie 2015...
Cinema ONE: PROGRAM; FILME
Site CORESI: coresibrasov.ro 
HARTĂ INTERACTIVĂ (punct plecare, punct sosire): coresibrasov.ro/harta
Site dezvoltator: immochan.ro/ro/coresi