POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Portocale maro, brown oranges [review]

Portocale maro - un nou soi de portocale; maroul este noul portocaliu


Test realizat în: 02 februarie 2016

Data: 01 februarie 2016,
Carrefour Brașov
Pe scurt:
Portocalele sunt de mai multe feluri. Se știe efectiv de două soiuri: portocale roșii și cele obișnuite. Însă, de acum, în lume apar și cele maronii. Mai sunt și alte soiuri de citrice, însă acelea deja nu mai sunt portocale (se numesc mandarine, grefe, tangerine ș.a.). Inclusiv pentru mine ca un cunoscător al tuturor lucrurilor care apar și în detaliu a fructelor, acestea au fost o uimire și o surpriză pentru mine. Când le-am văzut am crezut că-s portocale alterate. Ca aspect seamănă cu un sweetie mai ales la mărime, culoarea fiind cu totul alta, maronie. Ca și sweetie, acest soi este unul modificat genetic și cel încercat de mine provine din Turcia. Totuși, din informațiile mele, se pare că ele n-ar fi chiar modificate genetic, ci descoperite din greșeală prin Leeton (Țara Galiilor) ori acolo s-a făcut o încrucișare naturală între anumite plante. Alte informații despre acest soi nu am și n-am putut afla mai multe. Ce mai știu este că ele bune de consum sunt atunci când au o culoare cât mai maronie; o nuanță verzuio-maronie și ușor moi la palpare, la fel de moi cum trebuie să fie și portocalele cunoscute de orișicine. Ce se mai știe este că aceste portocale sunt mult mai dulci, chiar foarte dulci. Asta va rămâne de văzut.
Sursa documentare: au.news.yahoo.com
Caracteristici: 
Miros: exteriorul de portocală obișnuită
Gust: foarte dulci; aroma de portocală pe care o știi, dar acea acreală nu mai există și amărăciunea e mai redusă. Ca proporții: 85% dulce, 10% acrișoară 5% amăruie. MAi duce ușor spre niște bomboane aroma
Culoare: o culoare care se confundă mai mult cu verdele; miezul de culoarea mierii
Consistență: coajă foarte subțire! Nu sunt la fel de zemoase, dar clinii n-au pielița aceea albă; e mult mai puțină. Totuși poți scoate ceva suc din ele, poți face unul.
Aspect: destul de mari, de calibrul unei grefe/sweetie, cu mulți clini și fără semințe! Practic sub coaja subțire ai doar miez!
Greutate: a mea 374 grame

Poze :

Concluzie:
Un fruct bun, ușor asemănător cu un pomelo la gust. E practic portocala pe care o știi, dar cu mult mai dulce. Pot mânca din acestea cam 1 KG odată și nu mă satur. În schimb, portocale obișnuite maxim una că-s acre. Ca asemănare... poate cu mandarinele la gust ar mai putea fi comparate. Altfel, sunt mari cât un gref, iar miezul e galben cam precum e mierea. Așadar, interesant produs și asta doar prin prisma aspectului și al gustului mult mai dulce. Dacă merită 19,99 lei 1 KG... Nu știu ce să vă zic, dar odată încercată o portocală maro (doar coaja are această nuanță), da! Totuși, trebuie avut în vedere și faptul că e un produs modificat genetic, se pare (încrucișat natural). Per total, mulțumit, încântat! Cred că o să mai cumpăr dacă mai găsesc. Beneficii în plus față de o portocală normală ori valorile nutriționale nu le-am putut afla și nu știu nimic despre asta. În principiu are caracteristicile portocalei obișnuite, dar e cu mult mai dulce, având o aromă specifică, e mai mare și anumite culori diferite; anumite particularități, are. Secționarea, desfacerea și consumul ca la o portocală obișnuită se face. N-am cunoștințe legate de vreo interdicție sau că în anumite combinații e letală (precum casavele - yucca sunt otrăvitoare)! Deci, consumate ca atare n-ar trebui să vă pună viața în pericol sau să vă afecteze sănătatea. Combinate cumva, n-am idee (în prăjituri, compoturi, dulcețuri ș.a.)! Eu am avut parte de o portocală maro coaptă, corespunzătoare. Deci, cam ca a mea trebuie să arate cea bună de consum.
Nota: 10+

De unde cumpăr portocale maro (brown oranges)?
1. Carrefour hipermarket Brașov
Preț: 19,99 lei kilogramul în 1 februarie 2016; 7,48 lei a mea
Țara de proveniență: Turcia
Importator: Necunoscut

2 comentarii: Leave Your Comments

  1. cam scumpicele dar daca se aseamana cu pomelo si sweetie chiar o sa iau o data :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Le veți mai găsi la anul! Prin ianuarie-februarie aduc. Se mai numesc și ciocolatii. Au adus in 2017 si la SELGROS la 5 lei kg. ChoaC si la 2 lei KG au avut la SELGROS. Anul acesta, vad va doar la Carrefour au fost la prețuri de 15 și 10 lei KG, proveniența: Spania. In privința comparației: doar coaja. Gustul, aroma, nu. Coaja e foarte subțire și fructul e plin de chimicale periculoase. Are E-uri. Dar, nu doar acesta. Pe toate le tratează cu ceară care nu se duce nici dacă e spălată cu apă. Dacă speli cu detergent, e tot aia. Se stropesc pentru a rezista și să nu se pună dăunători pe ele. Toate portocalele sunt așa tratate. Merele, legumele și toate fructele. Chiar scria într-un Carrefour: nu folosiți coaja!

      Ștergere

Dacă ai ceva de spus, adaugă un comentariu!