POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Granadilla

Granadilla - fructul confundat adesea cu passion fruit
sweet granadilla









Curiozități:
Granadilla este cunoscut sub mai multe denumiri precum „lemi wai, lemona sau sweet granadilla”, se citește 'granadia' și este un fruct. Numele științific este „passiflora ligularis“. Acest fruct își are originile în India și face parte din familia fructului pasiunii. Totuși granadilla se deosebește prin lipsa de aciditate specifică fructelor pasiunii. Mai crește în Paraguay, Comlumbia, America de sud și în zona munților Anzi. Aduce diverse beneficii organismului și le puteți afla de aici. Fructul granadilla crește ca și fructul pasiunii, într-un fel de liane. Nu se poate cultiva în România din cauza climei (Planta passiflora necesită un sol fertil și bine irigat pentru a putea înflori. Crește deosebit de repede și ajunge până la 5-6 metri înălțime. Durata medie de viață este de aproximativ 5-7 ani). Este rudă cu fructul pasiunii și pare a fi neam și cu citricele. E bine de știut că la fructul granadilla: rădăcina, tulpina și frunzele fructului sunt otrăvitoare! Încă ceva... Fructul e foarte ușor, cam 50 grame, maxim 100. Prea mult nu prea mai sunt de spus; să trecem la pasul următor!
Cum se alege? 
Fructul trebuie să aibă coaja tare și cât mai portocalie. Practic trebuie să aibă culoarea mandarinelor. Eu am observat că anul acesta s-au importat doar fructe coapte. Dacă coaja lor începe să prindă pete și să devină maronie; e semn că se strică. Și dacă puteți apăsa pe coajă și vă dați seama că apăsați ca pe o mingie de plastic ce vrea să se crape, fructul se apropie de stricare, însă încă e destul de bun și cam cel mai dulce posibil.
Cum se taie? 
O alegere grea de făcut! Se taie extrem de greu, practic tai plastic! Eu m-am chinuit puțin... Mama s-a enervat și a apăsat pe el, a crăpat "plasticul" natural de la granadilla, apoi m-am dus cu cuțitul până jos. Îl puteți tăia dinspre codiță în jos sau pe mijlocChiar dacă se poate deteriora fructul, cea mai ușoară metodă de desfacere: se apasă pe el în zona de mijloc, va crăpa plasticul granadillei și se taie mai departe.
Cum și ce se mănâncă? 
Simplu: se ia o linguriță și se mănâncă pulpa gelatinoasă cu tot cu semințe. Vă dați seama după cum arată, că din plasticul natural de granadilla nu ai ce consuma. Poate doar pielița aceea albă drăguță (are niște degetuțe interesante de care se ține miezul). Se pare că, din coajă, se poate extrage prin presare uleiul ori se poate stropi prin strângere (ca și la portocale), în diverse zone cu răni, afectate ale pielii; ustură puțin, în schimb, dezinfectează și inclusiv arde grăsimile de pe suprafața pielii; bun pentru coșuri, piele întărită, unghii, etc.
Caracteristici:
Miros: exteriorul are un miros între tamarillo și portocală Granadilla în interior generează un miros cam ca de piersică
Gustul: De WC de la hypermarket abia curățat (adesea mirosul are același gust). Comparat cu alte fructe, gustul e combinat din (în următoarele proporții): Tangerine (există ciocolată cu așa ceva, de acolo știu gustul - 40%), mandarine (15%), zmeură (10%), pepene galben (30%) și fructul pasiunii (5%). Semințele au gustul celor de la kiwi și sunt cam la fel de mici. Per total: un fruct cu mult zahăr natural și dulce spre foarte dulce! Nu are niciun fel de gust de acru, însă vitamina C pare că are puțină.
Aspect: Coajă dură, subțire și fragilă (e o antiteză perfectă și reală; e descrisă exact realitatea). Seamănă cu o minge de plastic. Carapacea granadillei nu adăpostește niciun mic alien, deși te-ai aștepta să găsești așa ceva acolo! În carapacea granadillei se găsește o pieliță grosuță ca la portocale, iar în interior e miezul plin de semințe acoperit de o gelatină alb-verzuie cam ca la kiwano, dar mult mai albă. Acea pieliță mai are și niște „mustăți1” interesante de care este prinsă gelatina extrem de bună.
Culoare: galben-portocalie, asemănătoare mandarinelor. Interiorul granadillei are o membrană de culoare albă și o gelatină alb cu un pic de nuanță verzuie și una portocalie. Sucul este alb cu puțină culoare galbenă în el.
Sponsored ADS:




Concluzie: Deși inițial pare că are un gust de WC, ulterior devii iubitorul acestui fruct cu gust minunat și extrem de bun. Ca și cantitate, granadilla: e cât două - trei fructe ale pasiunii. Totuși, cam arunci destule din el, deci prețul este mare (când costă 15-20 lei)!
Nota: 10
De unde cumpăr granadilla?
1. Carrefour hypermarket (Brașov)
Preț (la reducere): 1,99 lei bucata în 18 august 2014 pe la ora 19:00.
4. Complex comercial SU MARKET Afumați
5. Ocazional: Selgros, Kaufland, cora


Țara de origine: necunoscută

Poze :

sweet granadilla
sweet granadilla
sweet granadilla
sweet granadilla
sweet granadilla
sweet granadilla
1 mustăți
Extra info: http://diversificare.rohttp://www.infobrasov.net
Test realizat în: 19 august 2014




  • Un LIKE pe facebook: Facebook
  • Fructul pasiunii

    Fructele pasiunii - stigmatele suferinței
    maracuja romania
    Pe scurt, despre fruct:
    Fructul pasiunii sau denumit și maracuja ori passion fruit, este un fruct exotic ce crește în America de Sud, sudul Americii de Nord, India, Sri Lanka sau Oceania, dar și în Israel. Totodată, i se mai spune și „purple granadilla”, dar asta în Africa de Sud. Eu deja sunt destul de familiarizat cu gustul și e unul dintre fructele exotice bune și aduse aproape coapte. Am băut sucuri naturale din el, am mâncat înghețată și ciocolata cu passion fruit (fructul pasiunii). E un fruct din care poți face cam orice, însă ca și rodia (încă n-am mâncat; am băut suc), kiwanofructele de cactus ori guava, el este plin de semințe și are o pulpă gelatinoasă gălbuie. Am mai observat că, adesea, numele de maracujá este asociat cu fructul necopt. Ca și rude, are fructul grenadilla ce îl testez în câteva zile (l-am cumpărat și pe acela). Ce mai e de spus? Probabil că trebuie consumat când ai câte o pasiune... N-aș ști să vă răspund de ce se numește așa. Probabil, trebuie văzut dacă ajută și în viața de cuplu; încercați! Sper că nu vorbesc cu păcat, dar săpăturile arată faptul că, numele provine de la floarea ce poartă stigmatele suferinței (passion în franceză) lui Isus.
    Cum îl aleg?
    Când este copt, el este de o culoare cafenie, iar fructele coapte se pot recunoaște după o coajă zbârcită sau stafidiră. Dacă ați luat fructul pasiunii cu coaja netedă, lăsați-l 2-3 zile la temperatura camerei să se încrețească și să se îndulcească pe dinăuntru. Sub nicio formă să nu-l cumpărați verde!

    Cum crește?
    Exact ca vița de vie; așa arată planta! Mai corect spus, este fructul unui fel de liane din familia passiflorelor. Probabil vă gândiți să-l plantați în România, eu zic că e greu de realizat asta. Nu m-am informat asupra acestui fapt, dar bănuiesc că se plantează precum vița de vie; deci ar fi nevoie de un „fir”. Încă o problemă: clima și solul. În România nu e așa cald precum în țările exotice!
    Cum să-l combin, cum îl mănânc, cum îl tai?
    Am observat că merge combinat cu mango, zmeură sau mangostan. Cele mai comune sucuri sunt în combinația aceasta. Totodată, se pare că e foarte bun combinat cu rom! Se taie cu un cuțit foarte ascuți, are o coajă ce nu vrea a fi tăiată. Nu e lemn, dar e un pic dificil de tăiat fără un cuțit ce nu prea taie; se mănâncă cu lingurița sau combinat. Se consumă doar pulpa gelatinoasă cu semințele sale. Se pare că în sucuri se pune și din coajă; eu n-o consum și nu se recomandă consumarea cojii (e murdară, etc.).
    Caracteristici:
    Miros puțin de floare, e plăcut și nu foarte prezent; mirosul se aseamănă gustului, totodată e influențat și de substanțele cu care au fost date; miezul are un miros dulce acrișor și de puțin fruct verde.
    Gust: foarte dulce, spre surprinderea mea și față de sucurile consumate. Are și un asemănător gust de piersici, dar e destul de dulce. Gustul e caracteristic, mai bun ca sucul! Totodată este și acrișor. Mai are și ceva gust dat de o substanță făinoasă din fruct. Părerea mea: 75% dulce, 25% acru. Mai are o asemănare mai corectă: gustul zmeurei.
    Culoare: coaja maronie spre mov, miezul e sămânțos, semințe negre învelite într-o gelatină galbenă.
    Aspect: inițial doar una mai stafidită, sunt foarte ușoare și par tari la palpare. Actualmente, doar un fruct a rămas nestafidit. Ca asemănare la aspectul interior: granadillakiwanoguavafructele de cactus.
    Sponsored ADS:



    ConcluzieFac o adevărată pasiune pentru el! E deosebit de bun când e copt! Îmi place deoarece m-am obișnuit cu gusturile dat de sucurile natural MAAZA și Rubicon ce au același gust ca și fructul, dar fructul mi s-a părut mai dulce.Sucul e puțin mai diluat. Are și multe beneficii, nu mi le asum deoarece nu-s medic și nici Dr. Mencinicopschi. Ce e clar, are destulă vitamina C! Și mai am o recomandare: să căutați fructele mai mari; acelea au mai mult miez, dar se pare că sunt puțin mai acre.
    Nota: 10++ Nu știu dacă prezintă restricții; cred că se poate consuma de către oricine.
    De unde cumpăr?
    1. Carrefour hypermarket (eu); cora, Kaufland, Selgros, METRO, MEGA IMAGE, LIDL, XXL Mega Discount (chiar l-am mai văzut de la Alfredo Fresh, la vreo 5 lei cutia acum vreo 3 luni, nu mi-am luat - erau coapte)
    2. Importatori/Distribuitori: ALFREDO; MICROFRUITS SRL (vând la caserolă, o caserolă)
    Preț (la reducere): 5,99 lei/caserolă în 11 august 2014

    Țara de origine: Columbia

    Poze :

    maracuja romania
    maracuja romania
    maracuja romania
    maracuja romania
    maracuja romania fruct
    maracuja romania
    maracuja romania
    Test realizat în 19 august 2014






  • Un LIKE pe facebook: Facebook


  • Litchi

    Litchi - cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"

    Îți place articolul? 

    cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"
    Ce este acest fruct?
    Litchi, cunoscut și sub numele de lychee sau lici, este un fruct originar din zona Chinei. Crește în copaci ce au înălțimi de până la 20 metri și nu se poate cultiva în România. Totodată e și un fruct ce poate deveni otrăvitor sau te va durea îngrozitor capul ori are efecte pe dos (te doare capul, mănânci și-ți trece durerea). Mai exact, sâmburele este cel ce nu trebuie mâncat. E otrăvitor (așa am auzit și nu l-am mâncat, însă chinezii folosesc substanțe din sâmburi pentru medicamente) și trebuie îndepărtat (nu prea ai cum; doar dacă mănânci miezul poți) ori măcar nu mușcat din el. Eu sunt la al treilea test cu aceste fructe, toate au fost reușite! Sunt sigur că încă există destule persoane ce nu cunosc acest minunat fruct, de aceea m-am decis să-l prezint. Fructul e mai mult sezonier, iar în România se găsește de prin iulie și până prin octombrie-noiembrie.

    Cum se mănâncă?
    Simplu: Se decojește ca un ou și se mănâncă pulpa aceea albă, după care se scoate din gură sâmburele negru imens! Se începe prin a trage cu unghia de codiță și apoi totul decurge de la sine. Ar fi bine să nu mușcați din sâmbure! Coaja se aruncă, iar sâmburele se plantează dacă vă e milă de sâmbure. Mai e o variantă: se taie fructul pe jumătate și se scoate sâmburele, dar riscați să nu mai mâncați nimic din fruct (iese zeama prin coajă).
    Cum se alege și se mai coace?
    Fructul trebuie să fie foarte roșu și cu cât e mai mare, cu atât pulpa e mai multă. Sâmburii sunt cam la fel de mari în toate fructele. Totodată fructele moi la atingere sunt foarte coapte dacă sunt și cu o coajă roșie (de obicei sunt culoare roșie-roză). Adesea se aduc coapte la noi, dar se aduc și necoapte! Din câte am observat, fructele necoapte nu prea se mai coc. Dacă nu se consumă, în 2-3 zile mucegăiesc! Merg ținute o perioadă și în frigider, dar nu foarte mult, căci și acolo mucegăiesc.
    Caracteristici:
    Miros: în exterior are un oareșice miros ce nu-l pot asemăna, interiorul: un miros puțin cauciucat și dulceag spre cel de struguri. Mirosul totuși e specific și greu de asemănat
    Gust: poți spune că e cam foarte dulce, specific fructului și se poate doar asemăna cu gustul strugurilor albi. E un gust aromat și foarte parfumat. E aproape dulce ca mierea. E un gust pe care sigur nu l-ai mai întâlnit, un gust deosebit de bun cu mult zahăr natural! Gustul te va face să te „îndrăgostești“ de aceste fructe!
    Culoarecoaja roz-roșu, miezul alburiu cu nuanțe de gri (culoarea bomboanelor albe cu lapte). Zeama este albă spre incolor, dar mai mult albă precum culoarea miezului și laptelui.
    Aspect: exteriorul cam ca de ghindă, interiorul asemănător unor clini de portocală și foarte zemos (s-ar putea să păteze hainele). Miezul mai e cărnos și suculent.
    Sponsored ADS:

    Variante alternative: Sucurile MAAZA și Rubicon; MAAZA e nectar, Rubicon suc (asta când nu se găsesc fructele care adesea sunt foarte scumpe - 20-50 lei kg; eu am avut noroc; le-am luat cu 9,99 lei kg)!
    Ce nu-mi place la ele? Nu sunt spornice! Se aruncă mult din ele!
    Ce beneficii aduc? Citiți mai bine aici
    Sponsored ADS:

    Concluzie: Sunt foarte bune la gust, se aseamănă cu strugurii și nu trebuiesc ratate când le găsiți pe piață! Alături de mangostan ce îi e rudă litchiilor, pepino, baby ananas, cartofii mov și fructul de cactus, liciile sunt fructele exotice ce sunt foarte bune și vă vor plăcea! Fructul de cactus nu e chiar așa de grozav, dar restul din cele enumerate sunt foarte bune. Mai adaug aici și fructul pasiunii, care consumat când coaja se stafidește, are un gust dulce-acrișor extrem de bun!!!
    De unde cumpăr?
    1. Carrefour, dar și la Auchan, Kaufland, cora, Selgros, METRO (mai puțin), MEGA IMAGE (mai puțin), fruttafresh.ro, complex SU MARKET Afumați (cred că au tot anul acolo).
    Preț: 9,99 lei/kg la Carrefour Brașov în 11 august 2014
    Poze :
    cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"
    cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"
    cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"
    cireașa chinezească și  "cadoul pentru o viață plină de bucurie"
    miez
    miez
    miez
    miez
    miez
    coaja asemănătoare cu creierul uman
    sambure
    sâmbure cu miez
    sambure
    sâmburele pus pe coajă
    Extra info: terapienaturist.blogspot.ro

    Test realizat în 15 august 2014

    MUG ROOT BEER Romania

    MUG ROOT BEER România - Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină produsă în USA
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    Scurt istoric: 
    Root beer se traduce: „bere din rădăcini”. Eticheta tradusă nu specifică nimic legat de bere și nu are alcool. Pe cutie mai scrie „SODA” ceea ce indică că ar fi un fel de suc. Nu am mai băut, e prima oară când o fac și sper să fie bună. L-am achiziționat în 08 iulie 2014 alături de toată gama de băuturi americane (le testez pe toate în timp, celelalte două produse: MOUNTAI DEW și BIG RED). Indiciile de pe internet ne arată că e bere! Conform en.wikipediaMug Root Beer este un nume de brand de bere realizat de compania Pepsi. Inițial, produsul era creeat de către Belfast Beverage Company in San Francisco, California în anii 1940. Deși MOOG ROOT BEER este deținut de Pepsi, el este fabricat de îmbuteliatori independenți sub autoritatea New Century Beverage Company din San Francisco, California. De asemeni, pe ro.wikipedia ni se spune că: Root beer este o băutură nealcoolică, adesea carbogazoasă, aromată cu sirop din extract de rădăcini, ramuri și scoarță de copac a mai multor plante, care au fost fermentate cu zahăr și drojdie. În compoziția sa se găsește vanilie, scoarță de vișin, rădăcină de lemn dulce, rădăcină de sarsaparilla , scoarță de rădăcină de sassafras (dafin american), nucșoară, anason, melasă și alte ingrediente. COMPLEX produs mai este... Sper să îmi placă!
    Caracteristici:
    Miros: miroase a gumă orbit kids, scorțișoară și puțin miros de medicament - ceva de la dentist și e un miros și puțin răcoritor ce-ți desfundă nasul (un pic de efect de eucalipt)
    Gust: tare combinat și mai puternic decât mirosul; e mai ceva ca Dr.pepper. Seamănă destul de mult și cu gustul de medicament. E și grețos. Nu are vreo legătură cu berea! E dulce băutura, cu gust de vișine, gumă, scorțișoară, căpșuni și mult gust de medicamente de la dentist! Mai are gust asemănător cu BIG RED (care e mult mai bun la gust) și un gust puți răcoritor, îți parfumează și gura.
    Culoare: negru brun, spre culoarea de cola
    Carbogazos: nu foarte
    Ambalaj:doză de aluminiu la 355 ml
    Sponsored ADS:
    Concluzie: NU E BERE!!! E băutură răcoritoare, o ”soda” cum numesc englezii aceste băuturi. E mai mult un fel de gust de scorțișoară, greu de acceptat de către românii neobișnuiți cu el. Mai seamănă la gust și cu ceva cireșe, dar cea mai bună asemănare: lame orbit kids. Totodată, tatăl meu mi-a zis că seamănă la gust cu pepsi din anii ceaușiști când apăruse prima dată. Iubitorii de dentiști, Dr.Pepper, americanii, MONSTER și cei de gumă din aceea îl vor agrea. Și mie îmi place, dar se duce greu în stomac. Mulți vor zice că e ORIBIL. Deci, recomand precauție în consum. S-ar putea să-mi mai iau doar odată dacă mai găsesc. Sunt încântat de miros, puțin dezamăgit de gust deoarece e greu de înghițit și cam grețos. Până ne obișnuim cu el, nu ne v-a plăcea nouă românilor!!!

    Produsul e reușit și comestibil, dar și greu de acceptat de către români. Cred că dacă se combină cu un pahar cu vin... va fi o combinație excelentă! Poate mă repet, acordați-i încredere dacă îl găsiți, dar gândiți-vă la ceva frumos când îl beți deoarece s-ar putea ca în secunda doi să dați la boboci. Depinde de papilele gustative ale fiecărui! Sunt cam sigur că mulți vor spune: E ORIBIL!!!

    L-am combinat puțin și cu apă, nu faceți prostia asta! Nu beți imediat apă după el, va deveni și mai oribil!

    Nota: 10! Dar nu îl recomand ca să nu-mi reproșați că nu v-a plăcut sau că ați vomitat de la el
    De unde cumpăr?
    1.Auchan VITAN, Auchan TITAN; de căutat în Auchan.
    Preț: 2,95 lei în Auchan VITAN în 08 iulie 2014
    Produs în: Statele Unite ale Americii
    Importator: ARC GLOBAL NETWORK SRL București
    Poze :
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    bere din rădăcini, Băutură răcoritoare carbogazoasă fără cafeină din SUA în România
    Test realizat în 18 august 2014


    MONSTER energy ASSAULT

    MONSTER energy ASSAULT - Băutură energizantă carbogazoasă cu taurină, L-carnitină, cafeină, ginseng și vitamina B;  cantitate: 500 ml
    Pe scurt:
    După ce am decis într-o zi să încerc MONSTER RIPPER să văd ce e un astfel de energizant (nu am poze, nu e pe blog), acum văzând unul roșu, neobișnuit ochilor mei, am zis să vedem ce poate acesta, ce gust are. Nu l-am văzut prin hypermarket-uri, deci doar în benzinării este! Și ca să nu las ideea neterminată, MONSTER RIPPER nu a fost prea grozav; bun la gust, dar nu cel mai excepțional energizant ca și gust. Efecte energizante a avut. Era un gust cam ca de mai multe vitamine adăugate și un gust de suc tropical. I-aș da cam 9 acelui produs.

    Despre MONSTER ASSAULT:
    Constat după ce l-am consumat, după câteva ore, că am făcut o greșeală că l-am cumpărat, defapt că l-am băut în condițiile sedentarismului. Mă agită enorm de tare și cum nu am ceva solicitant din punct de vedere fizic de făcut, nu mă simt prea bine după el. E o băutură care chiar își face efectul! Un energizant de calitate!

    Site producător: http://www.monsterenergy.com/ro/ro/products/monster-energy/#!/products%3Aassault-9

    Caracteristici:

    Miros: comun energizantelor, asemănător energizantului mountain dew
    Gust: greu de definit, dar îl agreez. E și dulce și are gust de vitamine, de ceva medicamente. E oarecum și asemănător celorlalte energizante. E un fel de energizante cola, dar cam fără gust de cola.
    Culoare: negru caramel ca la cola
    Concluzie: e ok la gust, are efecte energizante pe care le-am simțit aproape instant. E un energizant cam cu un fel de aromă de cola și nu duce a suc. Pe scurt e un energizant și atât! Dacă aveți nevoie de un energizant, va fi o alegere bună (probabil)! Încercați-l! Eu nu o voi mai face (mi s-a făcut rău a doua zi de la el, m-a durut capul îngrozitor)!


    Atenție! Să beți niște apă după el. Eu l-am consumat pe stomacul gol și n-am mai băut nimic și nici mâncat ceva vreo oră și ceva, după care parcă mi-a rămas în gât ("ți-a stat în gât"). Apoi am mâncat ceva și tot acea senzație am avut-o! Apoi am băut puțină apă și a dispărut jena. Astfel, constat că acest energizant nu prea este pentru mine. Mai atrag atenția și asupra femeilor: ar putea fi câteva contraindicații în cazul celor însărcinate.
    Nota: 9,5
    De unde cumpăr?
    1. Benzinăria LUKOIL (de prin 30 iunie și la Carrefour la ~5 lei bucata)
    Preț: 7,49 lei la benzinărie în 11 iunie 2014
    Poze :

    Extra info: 
                     Ce este L-Carnitină? Aflați de aici: http://www.culturism-suplimente.ro
                     Ce este taurina? Aflați de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Taurină
                     Ce este ginsengul? Aflați de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ginseng
                     Cafeina și vitamina B cred că știți ce înseamnă.

    Test realizat în: 12 iunie 2014