POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Baby Ananas în 2014; test (mulțumesc billa pentru prețul mic alacestuia)

Originar din America de Sud și mult mai mic decât un fruct obișnuit de ananas, baby ananas iese inițial în evidență prin frunzele zimțate și textura elastică a țesutului exterior.

Al meu e o variantă mai mică, dar variază în mărimi. Cum se alege? Ca și unul mare, și mereu e mult mai galben, baby ananas trebuie să aibă un miros puternic de ananas, exact ca un parfum... miroase a rânced, nu e bun! Cu cât mirosul e mai puternic (așa e și la pepenele galben, miroase - e bun) și culoare mai gabenă - portocalie, cu atât e mai bun! Unul copt poate avea chiar și gust de jeleu de ananas. Și frunzele au un rol important în alegerea sa, însă nu știu prea bine să-l interpretez după asta. Mă iau după culoare în primul rând, apoi după miros! E galben și n-are parfum, nu-l luați sau aveți răbdare cu el să se coacă! Totuși am observat că nu prea se coace în casă... O face doar dacă are deja nuanțe pronunțate de galben și nu are miros. Regulile trebuiesc respectate la ambii ananași!
Cel mai bun ananas e cel adus cu avionul, fiind recoltat mai la maturitate.

Așadar, baby ananas un fruct mai bun ca cel simplu, însă raportul preț - calitate lasă de dorit! De ce, e foarte scump (preț mic în comparatie cu alte magazine) în raport cu conținutul! Eu am avut noroc și l-am luat la 8,99 lei de la Billa Star Brașov. Gustul m-a fascinat, însă n-a fost chiar așa de jeleu cum a fost celălalt mare. Însă cel mare are și un conținut mai mare de acid citric sau ce o fi el (cel ce dă gustul de acru). La baby ananas n-am simțit deloc acel gust de acru și trag concluzia că are mult mai mult zahăr decât cel mare. Problema ar fi că la baby ananas se aruncă destul de multă coajă... Și la cel mare, dar aici rămâi cu nimica toată din el. Așadar, dacă vrei să te saturi (depinde și de mărimea lui - al meu a fost micuț - vezi poze), iți iei cam 3 bucăți. Și cotorul a fost bun, dar la celălalt mare cotorul a fost mai moale și aproape deloc acru. La baby ananas, cotorul a fost mai tare, dar tot la fel... N-a fost acru! Așadar, dacă am bani și găsesc baby ananas copt, aleg baby ananas în detrimentul celuilalt. Totuși, un pic îmi pare rău că nu l-am mai ținut o zi, poate devenea și acesta un adevărat jeleu, mult mai bun ca celălalt ananas în mărime normală. Oricum, vă zic că nu-mi pare rău că am dat 8,99 lei pe acest mic ananas. Și-a meritat banii și voi repeta această primă experiență cu un baby ananas!

Nota 10! Un ananas excelent!

Și apropo, e un bun laxativ... Te scoate cam în 2 ore maxim la baie! Cam la fel o face și cel mare! Chiar acum, în timp ce scriam articolul, m-a trimis în acel loc! O fi și din cauza la coca-cola (băusem o doză cu vanilie înainte cu 3 ore)

Un tip ideal de ananas... Așa trebuie să fie cel copt și mic (al meu a fost oarecum pe aproape). 
Informații nutriționale n-am găsit în limba română. Alte locuri unde se mai găsește: Selgros (aproape tot anul), cora, poate METRO și uneori Carrefour. De asemeni, pe net- fruttafresh.ro Poftă bună!

Alte poze:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai ceva de spus, adaugă un comentariu!