POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Coca-Cola USA versus Coca-Cola Romania

Coca-Cola SUA

Coca-Cola România
Pe scurt:
Vă spuneam în postările cu Mountain Dew White Out și MUG root Beer că a sosit un transport din Statele Unite ale Americii cu diverse băuturi non alcoolice la doze. Printre ele erau și doze cu Coca-Cola. Astăzi i-a venit rândul și pentru ca testul să poată fi realizat ca atare, am achiziționat și un produs similar Românesc.
Diferențele deja se văd: dozele din SUA sunt de 355 ml (sunt mai mari;în România au 330 ml). Totodată, multe dintre ele au alt tip de cod de bare.
Caracteristici:
Miros: mai dulce decât cel românesc. Mai plăcut. Cel românesc parcă are miros de plastic
Gust: parcă puțin mai dulce și mai bun cel din USA. Cel românesc parcă a primit o altă aromă; ceva lămâie. Or fi schimbat rețeta la români? Habar n-am!
Culoare: parcă e puțin mai închis la culoare cel din USA (deși pozele poate mă contrazic).
Aspect: aici diferă cantitatea și faptul că se deschide mai ușor o doză din USA. E puțin mai moale tabla în zona cheiței.
Cantitate: 355 ml respectiv 330 ml
Carbogazos: cam la fel

Concluzie: nu sunt diferențe mari, dar la americani după cum văd, au Coca-Cola autentică! Nu diferă gustul de la o doză la alta. Doza din România începe să migreze spre un gust cu lime. Deci americanii au un produs cu o aromă ce persistă de prin 1886. Totuși, înclin să cred că e mai bună doza de Coca-Cola produsă în Statele Unite ale Americii. E mai dulce și cu un gust unic; la noi, în România, o tot prostesc. Cum v-am relatat, doza Românească are un gust mai acrișor și de lămâie (nu mă întrebați de ce; produsul e clasic, normal n-ar trebui să aibă aromă de lămâie!). Ceva ce am mai observat la doza din SUA: mi-a atacat smalțul dinților (simțeam cum vor să zică: au mă doare; sigur cunoașteți fenomenul de la înghețată). Deci, cea din SUA strică mult mai tare dinții față de cea din România.
Nota: 10. Vă recomand să încercați și voi produsul din SUA, s-ar putea să îmi dați dreptate: e cu o idee mai bun la gust! Totodată, nu abuzați; Coca-Cola e nocivă! În general toate băuturile carbogazoase sunt; mai ales tot ce e de tip cola de la orice firmă. Singrul produs cola sănătos e cel bio! De asemeni, orice abuz de orice natură, dăunează!

Poze :

Coca-Cola România
Coca-Cola România
Coca-Cola România
Coca-Cola România
Coca-Cola România
Coca-Cola România
De unde cumpăr Coca-Cola fabricată în SUA?
1. Auchan în toată țara; stoc limitat!
2. Bunatatiamericane.ro (au avut)
Preț: 2,98 lei în iulie 2014 la Auchan VITAN; mai era și prin Auchan CITY Brașov (aruncate prin rafturi, la 3,6 lei doza)

Îți place articolul? 
Test realizat în 04 septembrie 2014

pepsi wild cherry

pepsi wild cherry

pepsi cola cu cirese negre
V-am mai spus că a venit un transport de băuturi din SUA prin ARC GLOBAL Network SRL (BIG REDMountain Dew WHITE OUT, MUG ROOT BEER). Ei bine, și acesta e din același transport. Mai multe nu avem de spus...







Caracteristici:
Miros: mai mult de cireșe negre
Gust: de pepsi clasic de foarte bună calitate cu un gust destul de puternic de cireșe negre. Proporțiile: 55% gust pepsi, 45% gust de cireșe negre
Culoare: ca de pepsi normal
Carbogazos: destul de puternic.

Concluzie: foarte bun, peste așteptări. Nu se aseamănă cu coca cola cherry din uk; e cu o idee puțin mai amar. Îmi place mult! Nu e nici pepsi MAX cherry. E doar pepsi wild cherry (cireșe negre). E de calitate și nu are așa mult zahăr!
Nota: 10+ ; Îl recomand! 

Poze :

pepsi cola cu cirese negre
pepsi cola cu cirese negre
pepsi cola cu cirese negre
pepsi cola cu cirese negre
pepsi cola cu cirese negre
pepsi cola cu cirese negre
De unde cumpăr pepsi wild cherry?
1. Auchan VITAN; dar și la Auchan TITAN am văzut; Mai nou și în Auchan CITY Brașov (de prin 1 septembrie; preț aproximativ 3,5 lei); ediție limitată acolo
Preț: 2,89 lei în Auchan VITAN în iulie
Cantitate: 355 ml
2. BunatatiAmericane (cumpără online); permanent pe stoc! Acolo văd că au adus sub alt ambalaj, unul nou și că s-a schimbat din rețetă (odată cu noul ambalaj)

Produs în: Statele Unite ale Americii

Îți place articolul? 
Test realizat în: 21 august 2014

OREO Vanilla ice cream & OREO biscuits by Darko

OREO Vanilla ice cream & OREO biscuits by Darko - Înghețată de vanilie și biscuiți OREO (29%) 80g = 160 ml
Curiozități:
Am mai povestit noi aici faptul că a apărut înghețata OREO. EI bine, am găsit și o variantă mai mică, mai accesibilă ca preț, produsă de aceeași firmă. E distribuită în România de către cei cu înghețata Amicii (kubo.ro). Mulțumim Kaufland pentru faptul că ați adus-o și la "pahar"!
Atunci, dacă tot o degustăm, hai să vedem ce are (oreo).... Are o înghețată din Bulgaria ce nu mai e pe bază de apă (văd că ei nu sunt așa chitre ca românii), ci e pe bază de lapte și frișcă! Sună bine asta!
Caracteristici:
Ambalajul: e de un carton (asemănător cu polistirenul) și adăpostește înghețata de vanilie. Înghețata e solidă, e albă ca la frișcă și are sub "căpăcel", biscuiți OREO mărunțiți. Ceva ce nu mi-a plăcut... Cam doar pe deasupra avem biscuiții OREO. În rest, mai mult cremă e (de oreo). 
Miros: de înghețată vanilată - sandviș cu biscuiți oreo.  E plăcut mirosul și puțin cam greu de descris. Totodată, se împletește și cu un miros foarte dulceag, cam a frișcă.
La Gust: e asemănătoare cu înghețata sandviș de biscuiți de la alte firme, însă nu e chiar așa. Se simte faptul că e OREO și pare a fi crema din biscuiții OREO. Tot la gust vă mai spun că e puțin grețoasă, după ce mănânci cam jumătate din ea, ar trebui să bei ceva. Acum, nu pot spune că dai la boboci, e grețoasă, dar nu exagerat. Așa puțin. Se simte că are lapte și frișcă, iar asta mă face s-o apreciez. Am mai sesizat și un puțin gust de ambalaj (polistiren sau ce e ăla). Puține firme mai pun așa ceva în înghețată (lapte sau frișcă)! Pe scurt, cam e vorba de crema înghețată de la OREO cu ceva biscuiți OREO (chiar au gust de oreo, sunt moi și foarte buni!; totodată dau impresia de bucățele de ciocolată). Și pentru că mi-a plăcut gustul, cred că o cutie de 1000 ml ar merita luată, când îi voi putea acorda 22-24 lei.
Culoare: cum am spus e albă-neagră (neagră e deasupra unde sunt biscuiții).
Concluzie: aproape foarte bună, e reușită și merită banii.
Nota10++ !
De unde cumpăr înghețată OREO?
1. Kaufland
Preț: 4,49 lei (160ml) în 24 aprilie 2014,
2. coradrive.ro
La 1000 ml, Auchan City (inițial doar aici), Kaufland, Carrefour, Selgros, METRO, MEGA IMAGE, cora, etc.

Produs în: Bulgaria

Poze :

inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
inghetata oreo pahar
Update 17 august 2014:
Cutia mare are cantitatea de 480 grame, te saturi din aceea sigur, căci într-un final mi-am luat și aia (era 24% reducere la Carrefour)

Despre firma Darko, în engleză:
Darko / Ice Line is the second largest ice cream producer in Bulgaria. Darko has a 20-25% market share, a very well established brand name and a wide distribution network. In 2009 Darko entered the Romanian market with Milka ice cream products. 
Major Brands: Eskimo, Milka, ICE, Casablanca, Weekend etc. The company headquarters and production facilities are in Sofia. ”Darko” has branches with warehouses in Plovdiv, Varna, Burgas, Pleven, Russe, Stara Zagora and Vratza. Through its own distribution network the company covers greater part of the Bulgarian market. “Darko” distributes its products by distributors in the regions of Sandanski, Pazardzhik, Dimitrovgrad, Sliven, Panagjurishte, Veliko Tarnovo and Vidin. Some of our major clients are: ”METRO”, “BILLA”, “Fantastico”, “CBA”, “Piccadilly”, ”Evropa”, “OMV”, “Shell”, “ECO ELDA”’ and many others.“
inghetata oreo cutie kg
inghetata oreo cutie kg
inghetata oreo cutie kg
inghetata oreo cutie kg
inghetata oreo cutie kg


Îți place articolul? 
Test realizat în 24 aprilie 2014 + 17 august 2014