POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

pepsi neXT în România

pepsi neXT - băutură răcoritoare carbogazoasă cu arome, zahăr și îndulcitori

pepsi copii avortati substanta fetus
Acest articol este pur informativ (nu vreau să prejudiciez imaginea nimănui)! Are două părți: una în care nu aflasem prea multe despre pepsi neXT și a doua în care am aflat niște informații ciudate legate de compoziția produsului!
Pe scurt:
pepsi neXT este un produs lansat deoarece concurentul său scosese pe piață Coca-Cola life. pepsi de ce să doarmă? Astfel, au scos un produs ce are ca îndulcitor, ștevia și cu 42 kcal mai puțin. De asemeni: 10,5 grame glucide mai puțin, 10,7 grame mai puține zaharuri, nu are fibre, iar sarea lipsește. Valorile sunt pentru 330 ml și comparate cu varianta originală din România. Să vedem acum diferențele...




Caracteristici:
Miros: mai puternic de pepsi original la pepsi neXT în comparație cu originalul care parcă miroase a ceva mai artificial și e cu o idee mai fad
Gust: spre surprinderea mea, mult mai pronunțat și cam de două ori mai dulce ca cel original
Culoare: brună, dar pepsi neXT pare să aibă o nuanță de negru în plus față de original
Ambalaj: doze de aluminiu reciclabilă și metal (la pepsi neXT)
Carbogazos: cam la fel
Cantitate: 330 ml fiecare produs
Poze :
pepsi copii avortati substanta fetus
pepsi copii avortati substanta fetus
pepsi copii avortati substanta fetus
pepsi copii avortati substanta fetus
pepsi copii avortati substanta fetus
pepsi copii avortati substanta fetus
Concluzie:
pepsi neXT mi se pare o băutură cu un gust mai bun, mai "plin" în comparație cu varianta originală. Pepsi original îmi pare că are mai multă apă și mai puțin sirop, iar la neXT e pe dos. Spuma generată este aceeași la ambele produse, dar parcă neXT e cu o idee mai slab carbogazificat. Totodată, neXT parcă are și un pic de gust de lămâie (poate și de la ștevie) ori ceva cam de cafea, însă e mai mult o impresie. Oricum, diferențe foarte mari nu sunt. Doar pe partea de conținut sunt diferențe. Totuși, cred că aș alege mai repede neXT și aș renunța la original dacă s-ar găsi în permanență pe stoc și ar fi cu o idee mai ieftin!
Nota: 10! Recomand***!
*atenție, în urma consumului de pepsi neXT, s-ar putea să aveți un scaun (mă refer când aveți necesități firești, la acel scaun) mult mai lichid!

De unde cumpăr pepsi neXT?
1. Auchan CITY (Brașov) și hypermarket
Preț: până în 3 lei (duminică 23 noiembrie 2014 mai aveau 3-4 doze la raft în Brașov)
2. posibil în unele magazine Selgros
Produs în: Franța
Importator și distribuitor: Dacardi IMPEX SRL
Site: pepsi.fr

***Important de știut dacă vrei să bei pepsi neXT!!!
După realizarea articolului, am zis să mai caut informații despre acest produs, eventual să văd dacă i-a mai făcut vreun român o recenzie și am aflat ceva că vă scriu în următoarele rânduri! Însă, când ești o companie mare, primești tot felul de sabotaje. Prima informație găsită: acest produs are în compoziție, părți de organe de la copii avortați (substanțe din aceste organe). Eu nu cred așa ceva încă, dar nu exclud nici ce zic dânșii despre respectivele site-uri. În lume există și alte site-uri ca "Times New Roman" sau informația poate să fi apărut pe 1 aprilie în străinătate și "marii jurnaliști" să creadă ce e acolo. Dacă această metodă este reală, atunci e la fel ca și cu umami (monoglutamatul de sodiu), lipiciul de carne, coloranți din gândaci și alte grozăvii promovate mai nou pentru a institui panica în oameni sau poate chiar fac rău!

Site-urile românești afirmă că (citez): «Sursa aromelor existente în produsul "pepsi neXT", care conține cu 60% mai puțin zahăr (pe al meu scrie cu 30% mai puțin zahăr), o reprezintă o anume celulă, numită HEK 293. Aceasta este o celulă din rinichiul embirionului uman, luată de la bebelușii avortați și folosită pentru a produce acești receptori de gust. Senomyx, compania care produce aceste substanțe, susţine pe site-ul oficial că "dezvoltă ingrediente savuroase, dulci și sărate care permit reducerea zahărului și sării din mâncare și băuturi răcoritoare". Ceea ce omit să precizeze cei de la Senomyx este de unde provin aceste ingrediente. Dincolo de faptul că Pepsi folosește celule de la fetuși avortați pentru a-și testa aromele, însăși aceste arome sunt produse pe cale sintetică. Acestea sunt folosite pentru reducerea costurile de producție pentru procesarea băuturilor și mâncării, dar nu au niciun beneficiu nutrițional pentru consumatori. Totodată, pepsi a confirmat metoda prin care este realizat produsul, mai mulţi acţionari ai gigantului american au formulat o petiție prin care cereau companiei să adopte o politică ce recunoaște drepturile omului și respectarea standardelor etice care nu implică folosirea rămășițelor de copii avortați pentru a-și mări profiturile. Rezoluţia a ajuns şi la Comisia Guvernamentală din Statele Unite ale Americii, dar demersul a fost respins. Explicaţia a fost una de-a dreptul uluitoare: folosirea de către Pepsi a copiilor avortați pentru a da aromă băuturilor, e doar o chestiune de afaceri și nu un motiv de îngrijorare.» sursa: m.ziuanews.ro (anul apariției: 2012)
Astfel, rămân sceptic cu privire la faptul că merită sau nu să fie consumat (dacă are substanțe de la bebeluși avortați... gândiți-vă că ați putea lua și diverse boli. Uni bebeluși nu sunt avortați că așa au chef femeile), dar nici nu cred că e adevărat cele spuse de ziuanews! Și dacă e adevărat, acesta va fi viitorul, canibalismul, mâncarea din prafuri de homo sapiens sapiens? Chiar nu mai avemce mânca? Chiar am ajuns așa de mulți pe planetă („globetă” ar fi mai corect; Terra e un glob!)? Încă ceva important: eu ce am băut e produs în Franța și e posibil ca ei să nu respecte în totalitate rețeta și ar fi posibil să nu fi introdus acele substanțe (în articol se precizează că are cu 60% mai puțin zahăr, dar cel francez are cu 30% mai puțin zahăr). Dacă cineva știe mai multe despre acest subiect, aștept să-mi spună mai jos în comentarii. Decizia vă aparține (dacă veți încerca acest nou produs sau nu)! Eu nu știu ce să mai zic! De bun, pare mai bun la gust neXT, dar dacă conține acele substanțe... nu-mi convine (parcă n-aș mai bea așa ceva niciodată!). De vină n-ar fi nici pepsi România (ei nu au nicio implicație, produsul e de import și nu au planificat să-l lanseze în România) și NICI Dacardi (ei probabil nici nu știu de asta și nu cred că îi putem învinui în vreun fel), ci doar pepsi USA ori instituțiile de conducere ale lumii care permit acest lucru. Dacă e adevărat, trebuie făcută o revoltă imensă asupra marii companii americane și asupra instituțiilor lumii! Problema gravă e că și alte firme au adoptat această practică: Kraft și Nestle (mă refer la firmele din S.U.A.). Dacă veți căuta, veți găsi pe youtube diverse filmulețe, unele de la televiziuni americane de știri. O fi real, nu o fi? Ar trebui luat un produs și dus în laborator pentru testare și văzut ce și cum e în el!
Un alt site care mai abordează acest subiect este acesta: pasi.ro ... 

După ce am prezentat cele de mai sus, nu mai știu ce să mai cred! Am să mă opresc aici deoarece nu vreau să mă implic mai mult în problemă, eu v-am prezentat noutatea, cum mi s-a părut gustul și apoi informația cutremurătoare pe care am găsit-o! Nu vreau să aberez în niciun fel. Doar v-am informat cu privire la ce am găsit în plus! Oricum, mâncăm și bem diverse substanțe despre care habar nu avem și aici nu e vorba doar de pepsi (apoi aflăm că am mâncat nu știu ce mortăciuni, carne cu lipici ș.a.)! Eu o să continui să prezint noutăți, de murit tot o să mor și o să mă sacrific în continuare pentru voi; și voi încerca tot felul de produse ce apar în magazine. Cu asta am vrut să spun că nu prea contează pentru mine ce chimicale au acele produse. Dacă vor avea substanțe ciudate, cu siguranță voi expune câteva informații cu privire la ele! Însă, totuși mă îngrijorează ce se întâmplă!

Îți place articolul? 
Test realizat în: 25 noiembrie 2014