POSTĂRI ANTERIOARE? CITEȘTE-LE ⇒
În curs de afișare...

Persoane interesate

Salut și bine ai venit pe acest blog!

Despre blog:
Eu sunt sursa ta de informare. Sunt pasionat să urmăresc săptămânal și chiar zilnic uneori, stocul tuturor retailerilor din România ca să văd ce au mai adus nou, achiziționez, îmi spun părerea și vă arăt și vouă. Astfel, aici vei afla zi de zi (sper eu că voi reuși să scriu zi de zi) părerea mea despre diverse produse și vei putea cumpăra doar ce merită. În principal scriu doar despre mâncare și băutură non-alcoolică, iar toate aceste produse sunt nou apărute pe piața din România, adesea acest lucru observându-se în data cumpărării articolului (produsului). Ce am vrut să spun prin asta? La data ZZ.LL.AAAA când am cumpărat produsul el abia apăruse în magazin.

Recenziile sunt destul de complexe și cam toate sunt împărțite și gândite în așa fel încât să găsești tot ce te interesează despre fiecare articol nou. De acolo afli caracteristicile produsului (miros, gust, etc. așa cum observăm noi), o concluzie, nota pe care i-o dau produsului, poze cu el, prețul și de unde-l poți cumpăra, dar și data achiziției și data scrierii articolului. Dacă n-am scris ceva și ai vreo nelămurire, îți dăm posibilitatea să ne întrebi (vezi secțiunea contact).

Despre ce scriu?
Aici scriu despre produse de import (în special că apar noutăți mai des) și produse românești; produse ce mi se par interesante și care consider că-mi vor plăcea. Scriu despre băuturi carbogazoase, necarbogazoase, ceai, fructe exotice, shake-uri (vezi skittles, mars, bounty, snickers, milky waty, etc.), ciocolate, napolitane, patiserie (gogoși, croissante) ș.a. Până acum (17 februarie 2015) toate produsele mi le-am procurat singur din România, din diverse magazine. Și de acum încolo tot așa va fi, cred.

Cum trebuie să privești blogul și ce facem mai exact?
Ca pe o știre și ca pe un „unboxing” (o despachetare a produselor). La noi intri ca să vezi ce a mai apărut nou și dacă te-a atras, citești recenzia și apoi mergi și vezi dacă ți-l poți cumpăra din locațiile unde noi le-am văzut (de asemeni și cumpărat).

Când a apărut blogul și de ce?

Blogul a apărut acum 1 an de zile. Undeva în luna februarie am început proiectul, iar primul articol publicat a fost în 13 martie 2014 și a fost despre niște băuturi carbogazoase ANGRY BIRDS care văd că nu se mai găsesc acum în România. Întreaga arhivă poate fi consultată foarte ușor în secțiunea arhivă, de pe prima pagină și doar în modul desktop (blogul are și versiune de mobil). Eu sunt o persoană curioasă și la un moment dat nu mai găseam alternative; parcă mereu mâncam și beam aceleași produse și mă săturaseși de ele. Am zis: de ce să consum tot asta și să nu încerc și altceva? De ce ignorăm noi masa de oameni atât de multe produse pe care nu le cunoaștem și totuși sunt foarte bune? Așa că am început căutările, am aflat de un hypermarket care pe atunci nu era în orașul meu și am mers până acolo. Am descoperit foarte multe produse de import și am cheltuit ceva bani. Eram mândru de descoperire, cei din jur care mă mai vedeau consumând acele produse, erau și ei curioși și mă tot întrebau ce consum acolo, de unde le-am luat, cât m-au costat? Totodată, am mai observat că tot apăreau în unele magazine produse noi, interesante, dar foarte mult ignorate pentru că lumea nu voia să se riște să dea niște bani pe niște produse pe care nu le cunosc. Astfel, m-am interesat să văd dacă mai există cineva care să le prezinte în România și n-am mai găsit pe nimeni (doar uneori mai făceau unii ca nwradu.ro și ceva pe la ciocolată: zazou.ro). Cum nimeni nu mai scria despre așa ceva până acum 1 an de zile, mi-am zis: de ce n-ași putea eu să fac asta? Și așa m-am apucat de blog care în viitor ar putea deveni un videoblog. Deocamdată am ales platforma blogger din anumite motive, dar poate în viitor mă voi muta.

Ce am făcut într-un an de zile?
În tot acest timp am reușit să strâng foarte multe produse inedite, multe afișări, un mic renume prin unele articole abordate ce au ajuns foarte rapid pe prima pagină de pe google.ro, în căutări. Cel mai popular articol a fost cel despre pepsi GINGA ce a reușit să stângă în 2-3 zile de la publicare undeva la 5000 vizualizări. Au mai fost și altele și încă ne bucurăm de articole care fac peste noapte un număr impresionant de vizualizări și asta ne încurajează să scriem în continuare. Totuși, mai e mult până departe și încă suntem mici pe lângă alți bloggeri, dar concurență încă n-avem pentru că nu mai există nimeni pe nișa noastră!

Cine scrie pe blog?
Deocamdată doar o persoană, un student la SEAA, din centrul țării, de sex masculin (probabil v-ați dat seama de la începutul propoziției). Mai multe detalii consider că nu trebuie să vă dau pentru că nu e momentul.

Vom scrie și despre altceva? Ce vrem să mai facem în viitor?

Da; ne gândim să mai abordăm și alte subiecte despre noutăți, dar cel principal va fi mereu cel legat de unboxing-recenzii la mâncare și băutură. Alte subiecte pe care le-ași mai aborda sunt legate tot de retail; de lansări, deschideri de magazine, etc... dar ne-am mai gândit să mai scriem și câte ceva legat de divertisment și de aici m-am gândit ca în timp să mai scriu despre melodia/melodiile săptămânii, melodii ce ne-au plăcut nouă într-o anume săptămână și evident, melodii nou lansate! Mă pricep puțin și la tehnologie, deci la un moment dat poate voi scrie câte ceva și despre asta.

Cum poți ajuta acest blog?
1. Dezactivează AdBlock și alte addon-uri de acest gen pe blogul nostru ca să vezi blogul în mod corect
2. Citește articolele zilnic, urmărește-ne pe facebook, distribuie postările și cumpără produse prin reclamele de pe blog
3. Dă click pe reclamele din articole
4. Ești importator sau firmă producătoare? Trimite-ne un produs (food&drinks de preferat) pe care vrei să-l lansezi în curând pe piață, iar noi îi facem recenzia și astfel el ar putea stârni un interes mult mai mare chiar înainte de a fi pus în vânzare.
5. Ajută-ne cu vreun produs existent doar în o țară anume ca noi să ne spunem părerea despre el
6. Fă-ne o donație financiară dacă tu crezi că merităm să fim ajutați în acest fel; pentru acest lucru contactează-ne ca să ne înțelegem cu privire la modalitatea de transfer a sumei.

Blogul în câteva cifre după un an de activitate: 50412 afișări de pagină și în medie 200 afișări de pagină pe zi. În principal, sunt foarte căutate articolele despre fructe exotice și băuturi (coca-cola life, skittles, nestea). Cam puțin zicem noi, dar poate vom reuși să obținem mult mai mult de la 2015.
Prima variantă de siglă

Sigla actuală

Trăiești din blog?
Evident, nu! E o pasiune de a mea și de aceea scriu. Câștigurile sunt foarte mici; sumele care le câștig le găsesc aruncate pe stradă, deci clar nu câștig din asta și nici nu sunt un om bogat; veniturile familiei sunt destul de reduse, la nivelul minim de trai (400 lei pe membru de familie; cam așa). Însă, mă descurc și astfel pot să vă ofer cele mai interesante produse.  Niciodată n-am să scriu pe blog o părere așa cum și-o dorește cineva; o să scriu exact cum mi se pare acel lucru. Consider că niciodată nu vei putea trăi doar din blog, însă, sunt câțiva oameni care obțin câteva sume considerabile din așa ceva.

Vrei să ne mai comunici ceva?

Atunci te invit să mă contactezi. Mă găsești în permanență pe facebook, linkedin și e-mail. Totodată, mă poți contacta și pe celelalte canale de comunicare unde am cont; toate acestea le găsești în secțiunea de contact (click aici), dar și prin formularul de pe blog îmi poți trimite un e-mail. Am și un newsletter, dar deocamdată am renunțat să-l mai trimit.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai ceva de spus, adaugă un comentariu!