Fruct de cacao - informații generale și recenzie
Test realizat în: 01 ianuarie 2016
De avut în vedere mai este și lucrul acesta: fructul de cacao e un bun laxativ și dezintoxicant intestinal. Proprietăți benefice are destul de multe cum am spus și chiar mai bune decât cacaoa pudră care este procesată, astfel că, dacă doriți să aflați exact ceea ce conține fructul și se pierde prin procesare, vă recomand să accesați acest site, dar să nu-l părăsiți nici pe al meu până nu vedeți toată recenzia → retetecugust.com ← !
EXTRA INFO de la fața locului → vulpitacalatoare ←
Despre cultivare se știe că arborele de cacao se dezvoltă bine doar în zone calde, unde preferă soluri fertile, umede și bine drenate, însorite. Ca și interdicții, pe lângă cele avute față de pudră, se mai pot menționa:
- Cacaoa le poate produce migrene persoanelor care nu tolerează substanța
- Apelați la medic înainte de a consuma cacao dacă urmați un tratament cu inhibitori de antidepresive și teofilină.
- Nu consumați cacao dacă suferiți de boli inflamatorii ale intestinului sau de boli cardiace.
Florile cresc direct pe trunchi și pe ramurile mai groase, au potirul roz, alb sau galben sunt mici, iar polenizarea este făcută de niște musculițe mărunțele.
flori arbore cacao și arborele
|
Cum se alege? Când e copt?
Caracteristici:
Miros: nimic din el nu are
Gust: ușor acrișor miezul, dar destul de fad. Poate și puțin amărui e. Cel mai bine seamănă gustul cu coaja de arahide (arahide prăjite în coajă). Sâmburele e amărui că am gustat și din el; e exact precum e pudra de cacao, dar mai plăcută aroma și cu mai multe proprietăți nedistruse
Culoare: albă, ca la litchi
Aspect: interiorul ușor straniu; nu știu cu ce l-ași putea asemăna. Cred că am găsit: boabe de fasole fierte. Coaja e cleioasă, dar nu-i bună de consum. N-am idee ce se poate face din ea.
Gramaj: al meu a avut 296 grame, însă maximul poate fi și de aproximativ 3 kilograme
Consistență: miezul e asemănător cu cel de la litchi, cam așa e de cremos și de tare.
Poze :
Un fruct bun care la mărimea mea nu prea ai ce mânca din el, dacă nu faci cacao din el. Coaja e destul de groasă și cum m-am gândit inițial... fructul acesta maro e cel mai bun, cel mai copt. Cu ciocolata amăruie nu știu cât seamănă. E poate cea mai agreabilă cacao posibilă, practic ai cam putea mânca precum ai face-o cu lingurița pudra dar în cantități mai mari. Totuși, eu nu recomand să consumați sâmburii așa, doar pudră și după ce sunt uscați bine! Așadar, încercați măcar odată! Totuși, mai utilă mi se pare în cazul meu direct pudra sau ciocolata gata făcută.
Nota: greu de apreciat. Nu m-a deranjat cu nimic, e ceva bun
De unde cumpăr fruct de cacao?
1. MEGA IMAGE Concept Store
Preț: 79,90 lei KG în 3 decembrie 2015 - Țara de origine: Vietnam
Foto: Marius Tudosiei @ Sănătatea în Bucate |
2. Selgros cash & carry
Preț: 74,69 lei KG în 28 noiembrie 2015 (foto mai sus, la poze)
3. Carrefour pentru perioada 07 decembrie - 14 decembrie 2015
Preț: 74,99 lei KG în 07 decembrie 2015, 34,99 lei în 13 decembrie 2015 - 10,36 lei fructul meu (foto mai sus, în articol)
Țara de proveniență: Necunoscută
Importator: Necunoscut
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Dacă ai ceva de spus, adaugă un comentariu!